Σταματήστε την ανούσια κοκορομαχία γύρω από τον ΒΟΑΚ
γέφυρα στο Χαμέζι, φωτογραφία του 2008. Από το ξεκίνημα του έργου έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα κυβερνήσεις όλων των κομμάτων, αλλά η γέφυρα παραμένει μεσόκαινη ….

Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση χωρίς τη παραμικρή ουσία. Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη στις πρωτοχρονιάτικες πίτες ανά τη Κρήτη, για την συνέχεια του ΒΟΑΚ με σύμβαση παραχώρησης και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,

ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ανατολή, λέει ότι:

«η κυβέρνηση εμπαίζει τον κρητικό λαό και πιστή στις μεθοδεύσεις και τακτικές του κ. Τσίπρα, εξαγγέλλει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»

και ….

«τα στελέχη της κυβέρνησης συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν με τον ίδιο ανεύθυνο και ευκαιριακό τρόπο τον ΒΟΑΚ».

έρχεται στη συνέχεια η Νομαρχιακή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει με ….

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, στον μικρό χρόνο που κυβερνά, ότι κατάφερε, να θέσει σε προτεραιότητα την μελέτη – κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ. που 40 χρόνια τον εξαγγέλλουν, συνήθως προεκλογικά.

για να ανταπαντήσει η Νο.Δ.Ε. Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας …..

Χωρίς ίχνος ντροπής αναφέρονται σαν να έχει ήδη τελειώσει ο ΒΟΑΚ, ένα έργο για το οποίο: δεν υπάρχει καμία απολύτως μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και κανένας στρατηγικός σχεδιασμός, δεν υπάρχει καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο, δεν υπάρχει  εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Δυστυχώς, όλα τα κόμματα της χώρας, λειτουργούν μικροπολιτικά, βασισμένα στη κοντή μνήμη του Έλληνα πολίτη – ψηφοφόρου τους.

Να θυμίσουμε ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας ξεκίνησε το 1969 και 50 χρόνια μετά, αφού πέρασαν κυβερνήσεις και κυβερνήσεις από τη χώρα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ – ΚΚΕ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και εσχάτως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο δρόμος δεν λέει να τελειώσει !!!

Ενδεικτική η φωτογραφία από το αρχείο μας, στιγμιότυπο από τη κατασκευή της γέφυρας στο Χαμέζι:

Η φωτογραφία είναι του 2008 !. Πέρασαν κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και εσχάτως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το γιοφύρι της Άρτας, παραμένει στη μέση ! Πλέον πρόσφατο συμβάν, επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η υπογραφή σύμβασης με εργολάβο (2016) ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο. Και παραμένει στον αέρα ενώ επί της ουσίας χρειάζεται η τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας και ο ασφαλτοτάπητας.

Κύριοι η ανούσια κοκορομαχία δεν γίνεται πλέον πιστευτή από κανέναν. Θα ήταν πιο ανθρώπινο, να ζητήσετε πρώτα συγνώμη για αναποτελεσματικές πολιτικές δεκαετιών επί το ίδιον όφελος και ύστερα να απευθύνετε την όποια κριτική, έχοντας κατά νου τον πλέον πρόσφορο και γρήγορο τρόπο για να ολοκληρωθεί το έργο, αντί για μπαλωθιές στο γάμο του Καραγκιόζη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos