υπάρχουν χειρότερα απ'  τις ρωμαϊκές γαλέρες
υπάρχουν χειρότερα απ’ τις ρωμαϊκές γαλέρες

Καταγγέλλουμε επιχείρηση που σύναψε δίμηνη σύμβαση με εργαζόμενο που είχε συμπληρώσει επτά έτη δουλειάς στη συγκεκριμένη επιχείρηση, άρα πράγμα παράνομο

καθώς θα έπρεπε η σύμβαση να περιλάβει όλη τη σεζόν. Στη συνέχεια, ο ξενοδοχουπάλληλος που είναι αλλοδαπός ζήτησε άδεια να επισκευτεί στην πατρίδα του τον πατέρα του που παρουσίαζε πρόβλημα υγείας κι αντί γι αυτήν το ξενοδοχείο που εργαζόταν του έδωσε να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση ( ! ) χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα και κατ’ επέκταση το περιεχόμενο του εγγράφου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο πατέρας του εργαζόμενου απεβίωσε, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να παραμείνει για την τελετή. Αμέσως μετά την επιστροφή του στη χώρα μας επέστρεψε στο χώρο εργασίας του και του ανακοινώθηκε το περιεχόμενου του εγγράφου που υπέγραψε.

Την ίδια ώρα που οι αφίξεις τουριστών την περασμένη χρονιά καταέρριπταν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι μεγαλοξενοδόχοι είχαν καθαρά κέρδη 13δις ευρώ, οι ξενοδοχουπάλληλοι έλαβαν συνολικά το 1/6 του συγκεκριμένου ποσού και βιώνουν εντατικοποίση της εργασίας, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία. Δέχονται απειλές ώστε να συμβιβαστούν με τις παραπάνω συνθήκες, αλλιώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να υποθηκεύσουν τη ζωή τους για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, αλλά να παλέψουν για να κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Να διεκδικούν τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, με το βλέμμα στραμμένο στην ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μας, χωρίς καμία αναμονή και καθυστέρηση ! Είμαστε εμείς που παράγουμε τον πλούτο και πρέπει εμείς να τον καρπωνόμαστε. Αυτό είναι εφικτό, σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη κάνουν άλματα προς τα προς. Αρκεί να σπάσουμε το φόβο, να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να παλέψουμε ενωμένα και με τους άλλους κλάδους που πλήττονται εξίσου, αλλά και μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και τη νεολαία.

ΠΑΜΕ ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos