ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.Σε μια περίοδο κατά την οποία η σκανδαλολογία και το ηθικό αδιέξοδο της κυβέρνησης της Ν.Δ είναι στο επίκεντρο των ΜΜΕ, η κοινωνία συνεχίζει να δοκιμάζεται, όλο και πιο έντονα, από την απουσία και την σκόπιμη αδράνεια της πολιτείας στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής.
Πιστοί στο πνεύμα των αποκαλούμενων μεταρρυθμίσεων, δημιουργούν αίσθημα αποδιάρθρωσης των κρατικών δομών και παραίτησης από το την υπεράσπιση των βασικών κοινωνικών παροχών.

Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πολιτικής αποτελεί η τραγική κατάσταση, την οποία εκατοντάδες συμπολίτες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν εξαιτίας της ανεπαρκούς λειτουργίας που το ΙΚΑ Ιεράπετρας παρουσιάζει, όσον αφορά το ιατρικό του προσωπικό.
Η μη ανανέωση της σύμβασης παθολόγου εκ μέρους του ΙΚΑ, η οποία έληξε στις 31/12/2007 είναι η σταγόνα σε ένα ποτήρι, ήδη ξεχειλισμένο από την απουσία παιδιάτρου, οφθαλμίατρου, νευρολόγου και δερματολόγου. Εκατοντάδες ασφαλισμένοι, δέχονται ως αντίτιμο των εισφορών και των κόπων μιας ζωής, την ταλαιπωρία , τον εμπαιγμό και την αδιαφορία μιας κυβέρνησης, η οποία στοχεύει (άκουσον, άκουσον!) στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση πώς:
Α: Σε μια πόλη σαν την Ιεράπετρα, η κατάσταση που παρουσιάζει το σκέλος των ιατρικών παροχών του ΙΚΑ είναι τρανταχτό παράδειγμα της σαθρής εικόνας που ΣΚΟΠΙΜΑ η κυβέρνηση φτιάχνει για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αδιαφορώντας για τα οικονομικά προβλήματα -που η οικονομική πολιτική της γεννά- των πολιτών εξωθεί τον λαό προς την πόρτα των ιδιωτικών ιατρείων, τα οποία ξεφυτρώνουν παντού, και στην πόλη μας, σαν μανιτάρια.
Β. Η εκούσια απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων, έχει τον σαφή στόχο να προλειάνει το έδαφος για την παντελή ισοπέδωση τους μέσω των ρυθμίσεων που το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα εισάγει.

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ιεράπετρας στέκεται δίπλα στους πολίτες, στηρίζοντας και παλεύοντας για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την κοινωνική αναλγησία που το κράτος εφαρμόζει εν τη απουσία του στην πόλη της Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos