Σόδομα και Γόμορα…
η παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι πλέον επιβεβλημένη

Πριν καλά-καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της χθεσινής μας ανακοίνωσης σχετικά με τα προβλήματα ισονομίας που καταγγέλλονται σε καθημερινή πλέον βάση για το Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, έσκασε η βόμβα με το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η κα Ρουκουνάκη Μαρία, μέλος της Λιμενικής Επιτροπής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την οποία οφείλουμε να συγχαρούμε δημόσια για το θάρρος της.

Πριν αναλύσουμε το θέμα, θα θέλαμε να διασαφηνίσουμε τη θέση μας έναντι των συμπολιτών μας, καθώς θεωρούμε υποχρέωσή μας να είμαστε ξεκάθαροι απέναντί τους, λέγοντας πάντα την αλήθεια όσο κι αν γνωρίζουμε την πίκρα που τη συνοδεύει.

Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, με την εταιρεία «ΤΕΙΜ BLUE GR. A.E.», η οποία – κατά την άποψή μας- κακώς έχει μπει στο κάδρο των ευθυνών, μιας και η εταιρία πράττει ακριβώς όπως θα έπραττε -σε ανάλογη περίπτωση- κάθε ένας από εμάς, διεκδικώντας το δίκιο τους, σύμφωνα με τον τρόπο που οι ίδιοι οριοθετούν το δίκιο τους και ιδιαίτερα έχοντας απέναντί τους ανθρώπους που ποτέ δε θέλησαν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δήμου Αγίου Νικολάου και να κλειδώσουν τις κατά καιρούς αποφάσεις Υπηρεσιών, Επιτροπών, Δημοτικών Συμβουλίων κλπ.

ΕΜΕΙΣ, ως Συνδυασμός, αναγνωρίζουμε την προσφορά της εταιρείας στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, καθώς και του Ιδρύματος Μαμιδάκη και σεβόμαστε απόλυτα τις ενέργειές τους ως ιδιοκτήτες έκτασης που εμπλέκονται με τη θεσμοθετημένη χερσαία ζώνη λιμένος. Δεχόμαστε, λοιπόν, το ρόλο της εταιρίας και παράλληλα απαιτούμε από τους θεσμικούς φορείς να πράττουν ακριβώς το ίδιο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου. Για να γίνει, όμως, αυτό, πρέπει απέναντί σου να έχεις ανθρώπους ανιδιοτελείς και παθιασμένους για το καθήκον που έχουν αναλάβει, κάτι που δυστυχώς τελεί υπό αμφισβήτηση για την παρούσα Δημοτική Αρχή. Θέλουμε να τονίσουμε ότι την τακτική του ότι

για όλα φταίνε οι άλλοι, ώστε να καλύπτουμε λάθη και παραλείψεις μας, είναι αυτό ακριβώς που επιθυμούμε να αλλάξουμε. Βαρεθήκαμε πια να ακούμε για μία εταιρία που προσπαθεί να κινηθεί ενάντια στο Κοινωνικό Σύνολο. Ενάντια στο Κοινωνικό Σύνολο κινούνται άνθρωποι που έχουν εκλεγεί με την ψήφο των συμπολιτών και εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη τους. Ενάντια στο Κοινωνικό Σύνολο κινούνται όλοι όσοι άγονται και φέρονται, χωρίς να έχουν γνώση του αντικειμένου που αναλαμβάνουν.

Θα συνεχίσουμε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου, λέγοντας ότι η όλη ατμόσφαιρα μας επιτρέπει να κατανοήσουμε γιατί η νεολαία δεν ασχολείται με τα κοινά και αποστρέφεται με πάθος την ενασχόλησή της με αυτά. Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι για εμάς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποτελεί το θύμα της όλης υπόθεσης, αφού επιλέχθηκε για τη συγκεκριμένη θέση από τη Διοίκηση του Δήμου έχοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πάνω από όλα μη έχοντας ορθή κρίση και άποψη. Δώσαμε, λοιπόν, έναν νέο άνθρωπο στη θύελλα των εξελίξεων, όπως αναλυτικά περιγράφουμε παρακάτω:

  • στην πρώτη του συνεδρίαση ως Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου φέραμε το θέμα του Καθολικού με εισηγητή τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου (σαφής παράβαση καθήκοντος)
  • τον ωθήσαμε σε λήψη ακατανόητων αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση χώρων λιμενικής ζώνης
  • ένας Θεός γνωρίζει ποια ήταν η στάση του και ποιον ενημέρωσε για το έγγραφο του Προέδρου του Στ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σχετικά με αυτό, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οφείλει να τοποθετηθεί λέγοντας την πλήρη αλήθεια, χωρίς να του την υπαγορεύουν και να τον εκθέτουν. Σήμερα, θα περιμέναμε να εμφανιζόταν στο τοπικό ραδιόφωνο και να τοποθετηθεί, αντί να αποστέλλει μηνύματα μέσω κινητού για επίπληξη τοπικού δημοσιογράφου. Προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του θέματος, εκτός και αν ο ίδιος έχει διαφορετική ενημέρωση από αυτούς που ετοιμάζουν την τοποθέτηση και κάλυψή του.

Για εμάς, για τον συνδυασμό Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ, η παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι πλέον επιβεβλημένη. Η παραμονή του στη θέση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς

κινδύνους κυρίως για τον ίδιο, καθώς ελλοχεύει η στοχοποίησή του. Όπως είπαμε, τον θεωρούμε το θύμα της υπόθεσης και όχι τον θύτη. Όμως, η παραμονή του εκεί, ίσως μας ωθήσει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σχετικά με αυτό.  Λυπούμεθα που πρέπει να είμαστε απόλυτοι και απόλυτα ειλικρινείς.

Τώρα επί της ουσίας:

  • Λίγες μέρες μετα τη λεγόμενη «ιστορική απόφαση» του Δημοτικού Συμβουλίου, κατατίθεται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με αριθμό πρωτοκόλλου 211/30.03.2022 αίτημα του Προέδρου του Στ’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, ενημερώνοντας ότι η εταιρία ΤΕΙΜ BLUE GR A.E. προσέφυγε στο Σ.Τ.Ε, με ημερομηνία εκδίκασης την 06.06.2022 στις 09.30 π.μ. με εισηγητή τον Πάρεδρο κ. Τομαρά Δημήτριο και παρακαλώντας να του διαβιβάσουν όλα τα σχετικά έγγραφα και τη σχετική συνοπτική έκθεση της Υπηρεσίας, τριάντα ημέρες (30) πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.
  • Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση ή ενημέρωση, αν και στην αίτηση της εταιρίας προς το Σ.Τ.Ε. αναφέρονται -μεταξύ άλλων- και τα παρακάτω:
  • Η παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας άλλης της σιωπηρής άρνησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου να προβεί σε λήψη απόφασης σχετικά με την άρση-ανάκληση της πράξης απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας της εταιρίας.
  • Ομιλούν για την αποζημίωση των 2.034.450 δραχμών, η οποία ουδέποτε κατατέθηκε υπέρ των δικαιούχων (αναφέρονται στην καθορισθείσα δικαστικά τιμή μονάδας των 60 δρχ. ανά τ.μ), οι οποίοι δεν εισέπραξαν ποτέ και ποσό της προσωρινής αποζημίωσης, ενώ μνημονεύουν και το έγγραφο με Α.Π. 326/1971 Του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου, σύμφωνα με το οποίο ισχυρίζονταν τότε ότι δεν υπήρxαν τα χρήματα για την καταβολή της αποζημίωσης και ήταν έτοιμοι να συναινέσουν στην άρση της απαλλοτρίωσης.
  • Τέλος, παραθέτουν σωρεία Νομικών ζητημάτων τα οποία έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα, που δυστυχώς δεν υπάρχει.

Αγαπητοί συμπολίτες, για ακόμα μία φορά διαπιστώνουμε την ανικανότητα της Διοίκησης του Δήμου ή, εάν θέλουμε να το θέσουμε διαφορετικά, την εξαιρετική δυνατότητα χειρισμού θεμάτων έναντι των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς η ανικανότητά τους αυτή είναι τόσο μεγάλη  ώστε κάνοντας μη ορθή χρήση εξουσίας και χρήση εξαιρετικής ευστροφίας, εμφανίζονται ως προστάτες του Κοινωνικού Συνόλου, ενώ στην πραγματικότητα καταδυναστεύουν το Κοινωνικό Σύνολο, δίδοντας στη μήνη των πολιτών ανθρώπους που επενδύουν διαρκώς στην περιοχή, προσφέρουν διαρκώς και σαφώς είναι δικαίωμά τους να έχουν διαφορετική άποψη από τη δική μας.  Όλα τα καλά από αυτούς μηδενίζονται, «δίδοντάς» τους ως εχθρούς του τόπου ενώ παράλληλα -με αδιαφανείς διαδικασίες- επιδίδονται σε αγώνες προστασίας τους, κάνοντας χρήση διαφόρων μεθόδων. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σκληρότητα του λόγου, όμως στην πραγματικότητα γίνονται «σόδομα και γόμορα» και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα;

Αναμένουμε τη στάση της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε και την καθαρή άποψη αυτών που πρόκειται να διεκδικήσουν το Δήμο Αγίου Νικολάου. ΕΜΕΙΣ ό,τι έχουμε να πούμε το γράφουμε γιατί πιστεύουμε ότι τα γραπτά μένουν. Εσείς; Θα τολμήσετε να πείτε την άποψή σας, ξέρετε αυτή που εκφράζεται από εδώ και από εκεί χωρίς να έχετε τη ΔΥΝΑΜΗ να μιλήσετε ενάντια στη Μοναρχία, μέλη της Διοίκησης μοιραία είστε και εσείς.

Δεν τελειώνουμε εδώ.

Έχουμε να πούμε πολλά, θα περιμένουμε όμως να ακούσουμε τις απόψεις σας. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos