Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,
Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, ότι θα λειτουργήσουν δύο Ανώτατες Σχολές Τουρισμού, εκ των οποίων η μία στο Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ‘Άγιος Νικόλαος παγίως διεκδικεί συμμετοχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεδομένου ότι υπάρχει άνιση και άδικη κατανομή στην Κρήτη σε βάρος του νομού Λασιθίου. Με πολύ κόπο και προσπάθειες λειτούργησαν μερικά τμήματα του ΤΕΙ στο νομό. Οι μνημονιακές περικοπές έθεσαν σε αμφισβήτηση και τα ελάχιστα τμήματα που λειτουργούσαν. Στον Άγιο Νικόλαο καταργήθηκαν η μεταφερθήκαν δύο τμήματα και ιδρύθηκε ένα νέο. Παράλληλα έχουμε ζητήσει διαχρονικά τμήματα ΑΕΙ και προσανατολιστήκαμε προς τις επιχειρησιακές σπουδές με κύριο κορμό τον Τουρισμό. Το θέμα είχε αναδειχθεί και παλιότερα στην Κρήτη και είμαστε παρόντες στη διεκδίκηση. Για τη στήριξη της πρότασης μας είχαμε αναθέσει και πήραμε μελέτη σκοπιμότητας που συνέταξε ο καθηγητής κ Καβουσανός. Η πρόταση μας έγινε γνωστή σ όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τους φορείς και βρήκε θετική ανταπόκριση. Έλειψε η πολιτική βούληση και βεβαίως η μνημονιακή περίοδος έδωσε νέα δεδομένα.

Τώρα λοιπόν πληροφορούμαστε την πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδρύσει δύο Ανώτατες Σχολές Τουρισμού. Ως έδρα τους αναφέρεται η Ρόδος και το Ρέθυμνο.

Αγνοείται κατ αυτόν τον τρόπο το αίτημα μας και βεβαίως ουδείς ασχολείται. Τα ωραία λόγια περί ισόρροπης ανάπτυξης και κατανομής, που λέγονται κατά καιρούς, αγνοούνται και πολλοί σφυρίζουν αδιάφορα.

Τώρα θέλουμε την φωνή, την άποψη των κομμάτων, των βουλευτών, των περιφερειακών συμβούλων, των Δημάρχων, των φορέων, των πολιτών.

Να επιβεβαιώσουμε το αίτημα μας, να αναδείξουμε το δίκιο μας, να μας αισθανθούν ότι υπάρχουμε.

Δικαιούμαστε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δικαιούμαστε σχολή Τουρισμού.

Σχέδιο υπάρχει, το περιβάλλον είναι κατάλληλο, αναγνωρίζεται η αδικία , αναγνωρίζεται από αρκετούς το δίκαιο του αιτήματος μας.

Ζητούμε ε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σχετική απόφαση, ζητούμε από τους θεσμικούς παράγοντες να στηρίξουν το αίτημα μας, ζητούμε από τους φορείς να ενισχύσουν τη φωνή μας και να δώσουμε το παρόν στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ στο νησί.

Άγιος Νικόλαος 29 Οκτωβρίου 2014

Ο Σύγχρονος Δήμος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos