Τα παραμύθια της διαπλοκής βλάπτουν σοβαρά τον τόπο
Θραψανιώτης, Τσίπρας από την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Άγιο Νικόλαο και Κριτσά

Παρατηρούμε το τελευταίο καιρό μια όξυνση της παραπληροφόρησης από το παραδοσιακό σύστημα μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων της διαπλοκής.

Ανερυθρίαστα τροφοδοτούν τη κοινή γνώμη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με πληροφορίες που μόνο στόχο έχουν να πλήξουν τη κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα καταστρέφουν και όποια προσπάθεια γίνεται στη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιας ομοσπονδίας που ανακάλυψε τα προβλήματα της Υγείας μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να «ενημερώσει» τον Guardian ότι τα νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα και όποιος τα χρειαστεί κινδυνεύει! Για να τεκμηριώσει όλα αυτά χρησιμοποίησε τα στοιχεία του 2011 και 2012 και έφτασε να παραπληροφορεί τόσο, λέγοντας ότι 2.500.000 ανασφάλιστοι δεν έχουν καμία πρόσβαση στο Δημόσιο σύστημα Υγείας! «More than 2.5 million Greeks have been left without any healthcare coverage.» Για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και τα κατά τόπους παπαγαλάκια του, δεν υπήρξε ο νόμος για τους ανασφάλιστους, που έδωσε πλήρη και δωρεάν πρόσβαση (μόνο με το ΑΜΚΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Γιαννακός και οι πολιτικοί του φίλοι αδιαφορούν βέβαια για τις συνέπειες μιας τέτοιας δυσφημιστικής εκστρατείας για μια τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα.

Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στον τόπο μας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Όλα τους έφταιγαν. Γιατί ήρθε, γιατί ήρθε τώρα, γιατί δεν συνάντησε τον τάδε και τον δείνα παράγοντα, γιατί δεν έφερε δώρα, α, όχι, έφερε δώρα για να μας ξεγελάσει, γιατί πήγε στην Κριτσά και δεν πήγε στον κατσίγαρο !!!, να μαζευτούμε πέντ’ – έξι να διαμαρτυρηθούμε για να μας παίξει 72 φορές το Σκάι, η FREDO!! και το Πρώτο Θέμα. Δεν βρίσκαμε να παρκάρουμε για να διαδηλώσουμε, και πολλά άλλα!

Μια εξόφθαλμα τεχνητή αλλά και ανεπιτυχής προσπάθεια παραγόντων ποικίλης προέλευσης, να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα και την δυσφορία που υπάρχει στον κόσμο, για μικροκομματικούς και προσωπικούς σκοπούς.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπουργούς, έρχεται στο Λασίθι, όχι για παράτες και λόγους, αλλά για να συζητήσει, καλά ενημερωμένος, με τους παραγωγικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ιδιαίτερα προβλήματα του τόπου μας, και να αναζητήσει λύσεις μέσα από ένα εξαντλητικό διάλογο. Και δόθηκαν λύσεις και ανταλλάχτηκαν απόψεις και δόθηκαν εξηγήσεις.

Για να δυσφημίσουν αυτή την πρωτοβουλία, τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν δίστασαν να ανακαλύψουν το «μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα της Κρήτης», στο πρόβλημα του πρότυπου συνεταιρισμού Κριτσάς με τον κατσίγαρο, που ήδη βρίσκεται σε προοπτική επίλυσης. Όλα αυτά, μόνο και μόνο επειδή επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός τον συνεταιρισμό και με την παρουσία του και τις δηλώσεις του, ανέδειξε το σπουδαιότερο προϊόν της Κρήτης, το λάδι. Η αλητοειδής δημοσιογραφία του περίφημου «κομιστή» των dvd και του Πρώτου Θέματος δεν δίστασε να δυσφημίσει πανελλήνια το μόχθο χιλιάδων ανθρώπων και τη φήμη ενός ξακουστού προϊόντος, για να πλήξει τον πρωθυπουργό.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους για το μέλλον τους. Τώρα που κόπηκε το τζάμπα χρήμα με «αέρα» από τις τράπεζες, σταμάτησαν τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ και των άλλων φορέων του δημοσίου που τους τάιζαν, τώρα που νοιώθουν την ανάσα του εισαγγελέα στο σβέρκο τους, η μόνη τους ελπίδα είναι να πέσει η κυβέρνηση και να ξαναέρθουν πίσω όλα τα λεβεντόπαιδα της διαπλοκής. Οι «εντιμότατοι» φίλοι τους.

Τα ψέματά τους δεν πλήττουν την κυβέρνηση. Αν τους πίστευε ο κόσμος, θα ψήφιζε 80% ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Τη χώρα ζημιώνουν, δυσφημώντας τη διεθνώς,  δημιουργώντας καθημερινά ένα κλίμα καταστροφής και στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ενημέρωση, που είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας.

Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η θέση μας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos