η Ελλάς που καταρρέει...
η Ελλάς που καταρρέει…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
1) Ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ θα ξυπνούσε στις 3 τα μεσάνυχτα και θα έλεγε στον Ιταλό Πρέσβη να περάσει από το Μαξίμου στις 11 το πρωί

(Για να ΜΗΝ παρεξηγούμε δεν αναφέρομαι στο Σαμαρά αλλά στον κάθε Έλληνα Πρωθυπουργό από το 1974 και εντεύθεν)

2) Ο Πρωθυπουργός το πρώτο που θα σκεφτόταν είναι: Τα βουνά της Βορείου Ηπείρου είναι … μακρυά (κατά το “η Κύπρος είναι μακρυά”)

3) Ο Πρωθυπουργός θα απαντούσε στον Ιταλό Πρέσβη ότι πρέπει πρώτα να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας)

4) Συνάντηση Πρωθυπουργού – Προέδρου Δημοκρατίας θα γίνει μια μέρα μετά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι για να πει το ΟΧΙ πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Κοινοβουλίου

5) Μετά από τρεις μέρες συνέρχεται η Βουλή με θέμα αν θα πούμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στους Ιταλούς.
Ούτε το ΟΧΙ όμως ούτε το ΝΑΙ συγκεντρώνουν 180 ψήφους που απαιτούνται.

6) Επικρατεί Χάος. Η αντιπολίτευση ζητεί Εκλογές και προκηρύσσονται πράγματι Εκλογές για την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014. Πριν σας πούμε τι θα συμβεί στις εκλογές αυτές, διαβάστε τι κάνει ο λαός

ΛΑΟΣ
Επιχειρηματίες-Έμποροι: Δεν θέλουν πόλεμο και μάλλον τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ. Καταλαβαίνουν ότι με τον Πόλεμο Επιχειρήσεις, Εμπόριο, Aνάπτυξη, Πλουτισμός πάνε περίπατο. Τάσσονται υπέρ μιας έντιμης συνδιαλλαγής με την Ιταλία, δηλαδή ΝΑΙ.

Εργαζόμενοι: Ούτε να ακούσουν για πρόσθετα έξοδα αμυντικού χαρακτήρα αφού αυτό θα σημάνει νέες περικοπές μισθών. Τάσσονται υπέρ μιας έντιμης συνδιαλλαγής με την Ιταλία, δηλαδή ΝΑΙ.

Φοιτητές: Δεν θέλουν να διακόψουν τα πάρτυ τους, τις εκδρομές τους, τις επαφές με το άλλο φύλο. Διοργανώνουν συλλαλητήρια με θέμα ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ με περιστέρια κι εκείνο το σήμα της Ειρήνης (όμοιο με το έμβλημα της Μερσεντές). Εξαιρούνται οι φοιτητές των Στρατιωτικών Πανεπιστημιακών Σχολών που φωνάζουν ΟΧΙ (αλλά σταγόνα εν τω ωκεανώ)

Πανεπιστημιακοί-Δικαστικοί κλπ: Σκέφτονται ότι με ενδεχόμενο Πόλεμο θα τους περικοπούν τα επιδόματα Παραστάσεως, επίδομα Βιβλιοθήκης, επίδομα έρευνας κλπ και επομένως, ναι, και αυτοί ψηφίζουν ΝΑΙ

Συνταξιούχοι: ΝΑΙ, δεν το συζητούνε καν.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αδειάζουν τα μαγαζιά, αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ. Επιτήδειοι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων (προβλέπουν μαύρη αγορά) και τα κρύβουν σε γκαράζ και αποθήκες. Κανείς δεν μπορεί να τους εντοπίσει αφού αυτά τα γκαράζ και αποθήκες είναι χώροι παρανόμως κτισθέντες και μη δηλούμενοι στο Ε9.

Τελικά φτάνουμε και στις Εκλογές στις 30 Νοεμβρίου 2014 για να δούμε αν η Ελλάδα θα πει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ.
Που όμως δεν θα προλάβουν να γίνουν διότι στο μεταξύ ο Ιταλικός Στρατός έχει φτάσει στην Αθήνα (υπό μορφή περιπάτου, αφού κανείς δεν αντιστέκεται) και ο Μουσολίνι πίνει Καπουτσίνο στο Σύνταγμα.
Καπίτο;

Νίκος Μαστοράκης (Ευθυμογράφημα)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos