το Ποτάμι
το Ποτάμι

Η ανάγκη σύνδεσης των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και άρα και των συντάξεών τους με το πραγματικό εισόδημα έχει οδηγήσει σε τερατογένεση εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να διαχειριστεί την κρίση του ασφαλιστικού.

Επιπροσθέτως κάποιοι στο νέο καθεστώς αδιαφορούν -αν δεν επιδιώκουν- τη συντριβή της μεσαίας τάξης.

Η πρόταση που έχει κάνει το Ποτάμι να συνδεθούν οι εισφορές με το εισόδημα καταστρέφεται από το φαραωνικό 38,5% (20% εισφορά για κύρια σύνταξη, 7,5% εισφορά για επικουρική σύνταξη και 6,95% εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη, 4% για ΕΦΑΠΑΞ) που μαζί με τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις καθιστούν το κράτος βασικό μέτοχο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πολύ περισσότερο που καλούνται πάλι να πληρώσουν οι συνεπείς και να επιβραβεύονται οι κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες. Γιατί ποιος λογικός άνθρωπος θα πληρώσει αυτού του είδους τις εισφορές όταν στο τέλος του ασφαλιστικού βίου θα πάρει σχεδόν την ίδια σύνταξη με κάποιον που έχει πληρώσει τα μισά; Ποιος θα δηλώσει 100.000 ευρώ εισόδημα όταν δηλώνοντας 20.000 θα παίρνει την ίδια σύνταξη και θα γλιτώνει και το φόρο;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos