το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, όπως φαίνεται μέσα από Κρουαζιερόπλοιο ....
το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, όπως φαίνεται μέσα από Κρουαζιερόπλοιο ….

Μετά τα πρωτοσέλιδα της Ανατολής στις 18 & 19 Νοεμβρίου περί κρουαζιέρας, αν καταλάβαμε σωστά, οι τοπικοί φορείς θέλουν ένα Λιμάνι σύγχρονο με άρτιες εγκαταστάσεις, το οποίο θα εξυπηρετεί αλλά και θα παρέχει ασφάλεια στα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες τους.

Απαιτείται δε να γίνει εκβάθυνση αλλά και να επεκταθεί προκειμένου να δεχτεί περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια. Ταυτόχρονα να είναι χαμηλού κόστους.

Να συνεργάζεται με άλλα λιμάνια ή να μην συνεργάζεται ανάλογα την περίπτωση.

Πρέπει δε να συνδεθεί με το βόρειο οδικό άξονα (πολύ σωστά, αν μάλιστα είχε προβλεφτεί και πριν κατασκευαστεί!!).

Αυτή η σύνδεση με το βόρειο οδικό άξονα, θα επιφέρει επιπροσθέτως το «συγκριτικό πλεονέκτημα», του να μπορούν να αναχωρούν οι επιβάτες για άλλους προορισμούς εκτός του δήμου ή του νομού μας απρόσκοπτα!!! Όπως γίνεται και σήμερα αλλά με τόσες δυσκολίες!!!!

Ας αγνοήσουμε εν τέλει όλες τις ξενοδοχειακές υποδομές δισεκατομμυρίων της περιοχής, γιατί «η κρουαζιέρα είναι το μέλλον του τόπου μας» και όχι ένα από τα τουριστικά προϊόντα που πρέπει και μπορεί να προσφέρει ο τόπος.

Το Μιραμπέλο και δη ο δήμος Αγίου Νικολάου για να έχει τουριστικό μέλλον, θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά του τουριστικά πλεονεκτήματα, ούτως ώστε να καταστεί αυτόνομος δυναμικός τουριστικός προορισμός και της κρουαζιέρας.

Προορισμός όπου θα εντάσσεται στα ταξιδιωτικά προγράμματα των tour operators αλλά και των εταιρειών κρουαζιέρας , για αυτό που είναι και όχι γιατί είναι φτηνός ή για να αναχωρούν οι επιβάτες για άλλους προορισμούς εκτός της περιοχής.

Το λιμάνι Αγίου Νικολάου είναι η υποδομή προκειμένου να εξυπηρετηθούν κρουαζιερόπλοια στον κόλπο του Μιραμπέλου.

Το οικονομικό όφελος του Μιραμπέλου είναι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να παραμένουν στο Μιραμπέλο αλλά και να καταναλώνουν προϊόντα της περιοχής.

Από αυτό το σημείο και μετά, μπορούν να συνεργαστούν οι φορείς της περιοχής με όλα τα λιμάνια και τους φορείς του νησιού, προκειμένου να επιτευχθούν περισσότερες προσεγγίσεις από μία στην Κρήτη για το κάθε κρουαζιερόπλοιο.

Αν οι τοπικοί φορείς δεν δουν αυτό το έργο υποδομής με το πρίσμα της ευρύτερης τουριστικής αξιοποίησης του τόπου, θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα λιμάνι, όπου άλλες περιοχές θα καρπώνονται τα οφέλη, ενώ εμείς θα πανηγυρίζουμε ότι προσελκύσαμε «90» κρουαζιερόπλοια, λόγω του χαμηλού κόστους που προσφέρει το λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός πράκτορας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.