παραλιακό μέτωπο Σητείας
από τη συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ίτανος, η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης Σητείας.

Της Γενικής Συνελεύσεως προήδρευσε ομόφωνα ο πρώην γυμνασιάρχης, συνταξιούχος φιλόλογος και εκλεκτό μέλος της Λέσχης, κύριος Παντελής Ανδρουλιδάκης, ενώ χρέη γενικού γραμματέα ανέλαβε ομοφώνως ο οικονομολόγος κύριος Νικόλαος Ανδρουλιδάκης.

Αφού ορίστηκε η απαρτία βάσει της παρουσίας των απαραιτήτων μελών, έλαβαν χώρα οι εκ του καταστατικού οριζόμενες εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως.

Μετά το πέρας των διαδικασιών ημερησίας διάταξης, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου, συζήτησε εκτάκτως το θέμα της διάβρωσης του παραλιακού μετώπου της πόλης της Σητείας.

Το θέμα έθεσε προς συζήτηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης, ως εκτός ημερησίας διάταξης, όπως αυτό προκύπτει από τα άρθρα 2,3 & 40 του τροπ. Καταστατικού (αρ.906, 9-4-2014) ως εξόχως σημαντικό και έκτακτο για την περιοχή της Σητείας.

παραλιακό μέτωπο Σητείας, ψήφισμα:

Έτσι αφού πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος και δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μελών της Γ.Σ. και ακούστηκαν όλες οι απόψεις, αποφασίστηκε η έκδοση του παρόντος :

«Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης Σητείας, εκφράζει την αγωνία της, για το εξελισσόμενο φαινόμενο της διάβρωσης του παραλιακού μετώπου της Σητείας, και των ποικίλων προβλημάτων που αυτό συνεπάγεται τόσο για τους πολίτες, όσο και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Τάσσεται δε, ΚΑΤΑ της λύσης της ρίψης βράχων (ογκόλιθων), όπως αυτή παρουσιάστηκε από την περιφέρεια Κρήτης ως θεραπεία για το πρόβλημα, και διατηρεί κάθε νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί την αισθητική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Όσον αφορά το ζήτημα της αποκατάστασης του διαβρωμένου οδοστρώματος εν όψει του χειμώνα, προκρίνει την λύση του μέλους του Δ.Σ. της Λέσχης, αρχιτέκτονα μηχανικού, κυρίου Κωνσταντίνου Κατσικαλάκη.

Ως οριστική λύση του προβλήματος της διάβρωσης, θεωρούμε αξιόπιστη και εφαρμόσιμη την επιστημονική μελέτη του Ι.Τ.Ε., και ως εκ τούτου πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να πιέσουν από κοινού, προς την επίσπευση της υλοποίησης της.»

Το παρόν ψήφισμα θα παραδοθεί :

  • Στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης (μέλη του Σωματείου),
  • Στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης (μη μέλη),
  • Στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Καλούμε δε, ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους και Φορείς της περιοχής μας, να τοποθετηθούν άμεσα, με εμπεριστατωμένες απόψεις και δημοκρατικές διαδικασίες σε σχέση με αυτό μείζονος σημασίας ζήτημα για τον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Παντελής Ανδρουλιδάκης                                 Νικόλαος Ανδρουλιδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos