Όλα από χέρι καμένα ....
…. ο εκάστοτε πρωθυπουργός

Ίσως το μόνο σχόλιο που ταιριάζει στη περίσταση. Το τραγούδι του 1988 “όλα από χέρι καμένα” του Κώστα Τριπολίτη σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, στο οποίο περιγράφεται όλη η παράνοια της σύγχρονης Ελλάδας.

Μια παράνοια που αντί να μαζευτεί, χειροτερεύει και εξαπλώνεται. Είναι έγκλημα να ζούμε μια σύγχρονη Πομπηία, λόγω γενικής αδιαφορίας !!

Express Samina, Ηλεία, Μάνδρα και τώρα ανατολική Αττική. Πόσα ακόμα θύματα θα πρέπει να κλάψουμε για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να λειτουργήσουν ως είναι ταγμένοι; Πόσα αυθαίρετα θα πρέπει να καούν με τους αυθαιρετούντες μέσα για να κατανοήσουμε την ανεπανόρθωτη ζημιά που προξενούμε στο περιβάλλον, δηλ. στο σπίτι μας;

Δεν είναι δυνατόν να καίγονται άνθρωποι όταν θα μπορούσαν να είχαν ειδοποιηθεί μέσω κινητής τηλεφωνίας για τις οδούς διαφυγής, ή ακόμα και να εντοπιστούν μέσω των συσκευών τους.

Τι έχει γίνει με τα συστήματα, Engage, Evita, Ήφαιστος, AVL; υφίστανται; λειτουργούν;

Όλα από χέρι καμένα ....
δεν είναι στιγμή για αστεία….

Μετά από όλη αυτή τη τραγωδία θα έπρεπε να είχαν ήδη ξηλωθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία της Πυροσβεστικής καθώς και να διαλυθεί και να στηθεί από την αρχή η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Από τη πλευρά των κομμάτων; η σιωπή και η συγνώμη θα έπρεπε να κυριαρχεί και όχι η αντιπολίτευση στα αποκαΐδια. Ας μην ξεχνάμε ότι το μαύρο κατάστιχο του θανάτου, Express Samina, Ηλεία, Μάνδρα και τώρα ανατολική Αττική, χρεώνει όλα τα κόμματα και κυβερνήσεις μέχρι σήμερα διότι ουδέν έπραξαν μετά τη τραγωδία.

Όπως και να δει κανείς τον τίτλο του τραγουδιού, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, όλα στην Ελλάδα έχουν καεί …. από χέρι.

Υ.Γ. ας αφήσουμε κατά μέρος τον χαβαλέ συγκέντρωσης τροφίμων ή φαρμάκων. Οι πληγέντες δεν πάσχουν από τέτοιες ελλείψεις. Η καλύτερη προσφορά μας θα είναι η συνεχής πίεση στους αρμόδιους να λειτουργήσουν …. επί τέλους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos