η Ευρώπη καταρρέει έρμαιο των επιλογών των ηγετών της
η Ευρώπη καταρρέει έρμαιο των επιλογών των ηγετών της

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το αίμα δεν έχει ακόμα στεγνώσει στο Παρίσι, ο αριθμός των νεκρών ίσως μεγαλώσει, γιατί υπάρχουν δεκάδες ακόμα τραυματίες ορισμένοι εκ των οποίων βαριά και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών δεν εννοούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί:

Τα χτυπήματα αυτά ήταν προδιαγεγραμμένα, όπως και άλλα που έρχονται και σε άλλα σημεία της Ευρώπης, ίσως και στην Ελλάδα, επειδή εσχάτως η Ε.Ε. έχει αποκτήσει μαζί με όλα τα άλλα “καλά” και την ψευδαίσθηση της υπερδύναμης, συμμετέχοντας σε γεωπολιτικά παίγνια ανά τον κόσμο, δεμένη στο άρμα του Αμερικανικού παράγοντα, πληρώνοντας έτσι τα επίχειρα των επιλογών της.

Ας μην ξεχνάμε, ποιοι δημιούργησαν το Ισλαμικό κράτος επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος όπως η υπόθεση Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ποιοι ανέτρεψαν τον “δικτάτορα” Καντάφι, υποκίνησαν την περιβόητη “αραβική άνοιξη”, μαζί με άλλα πολλά αντίστοιχα παιγνίδια συντηρώντας την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη μέση Ανατολή.

ποιος όπλισε το Ισλαμικό Κράτος για να σκοτώσει και Ευρωπαίους;
ποιος όπλισε το Ισλαμικό Κράτος για να σκοτώσει και Ευρωπαίους;

Και επειδή και εμείς, το Ελληνικό κράτος, αποτελεί πλέον μέρος αυτού του ευρωπαϊκού παιγνίου, είμαστε στόχος. Άλλωστε οι πληροφορίες ότι μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες περνούν και στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, δεν είναι τωρινές.

Όταν λοιπόν, ολόκληρο Ισραήλ με τη δύναμη που έχει, προτιμά να έχει και να συνδιαλέγεται στη Συρία με τον Άσσαντ γιατί ξέρει με τι έχει να κάνει, εμείς όλοι οι υπόλοιποι τι ψάχνουμε;

Να συντηρούμε την περιοχή σε αποσταθεροποίηση, για να παίζουμε τα γεωπολιτικά και οικονομικά παιγνιδάκια στη πλάτη των λαών της περιοχής, στέλνοντας μισθοφόρους να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο, με αποτέλεσμα στην ανατολική Μεσόγειο να συνωστίζονται Ρώσοι, Αμερικάνοι, Εγγλέζοι, Κινέζοι, Γάλλοι, Έλληνες, λίγο απέχοντας από τη στιγμή που ακόμα και μια τυχαία σπίθα μπορεί να ανάψει το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Στο εσωτερικό, το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα καταρρέει από τις επιλογές των Βρυξελλών αλλά κυρίως της Γερμανίας: οι Καταλονοί θέλουν δικό τους κράτος, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας άντεξε 11 μέρες, οι Πολωνοί κλείνονται στον εαυτό τους, οι Φιλανδοί συζητούν έξοδο από το ευρώ και οι Βρετανοί έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντί, λοιπόν, να εκφράζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον αποτροπιασμό τους και τη συμπαράσταση τους στα θύματα των επιθέσεων, θα έπρεπε πρώτα να ζητήσουν συγνώμη από τον Ευρωπαϊκό λαό αλλάζοντας άρδην η εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας άμεσα όχι στους Αμερικανούς και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και ακόμα, αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν όλους αυτούς πρόσφυγες και μετανάστες, να πάψουν να ανακατεύονται στα εσωτερικά τους.

Το Παρίσι, σαφώς επελέγη πρώτο για το χτύπημα ως η “πόλη του φωτός” ….

….. το Παρίσι θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο ….. ίσως και η Αθήνα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos