.....μαύρισε τους όσο είναι καιρός...
…..μαύρισε τους όσο είναι καιρός…

του Χρήστου Τζώρτζη

Οι εκλογές της 25ης του Μάη όλοι συμφωνούν πώς θα είναι από τις πλέον δραματικές στην ιστορία της χώρας και του λαού μας Κι αυτό γιατί θα κριθεί το κατά πόσον αποδεχόμαστε το μέλλον της μιζέριας που έχουν δρομολογήσει για μας και τα παιδιά μας, το κατά πόσον αποδεχόμαστε τις συνέπειες που θα επωμιστούμε από  αυτές τις δρομολογήσεις.

Για  τον άξονα της κατοχικής συγκυβέρνησης οι εξελίξεις αυτές θα έχουν σχέση, λέει, με την πρόοδο και την ευημερία, κατευθύνσεις στις οποίες ήδη έχουμε ξεκινήσει να βαδίζουμε, αν το πήρατε χαμπάρι, μετά το πρωτογενές πλεόνασμα και την επανένταξη της χώρας μας στις αγορές.

Επειδή όμως εγώ από τέτοια δεν ξέρω, γιατί δεν είμαι στουρνάρας, το μόνο που καταλαβαίνω σαν εξέλιξη είναι το τι μου παίρνουν το τι μου αφήνουν, και πώς καταφέρνω να ζω μ’ αυτά που μου αφήνουν. Έτσι καταλαβαίνω εγώ την εξέλιξη της χώρας μου.

Κι επειδή με αυτή τη λογική μου μόνο το μέγεθος της επικείμενης καταστροφής που έσπρωξαν και σπρώχνουν τη χώρα μου και το λαό της μπορώ να αντιληφθώ, γιατί τονίζω και πάλι πως δεν είμαι στουρνάρας, γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω και αυτή μου η αντίδραση πρέπει να εκφραστεί στις προσεχείς εκλογές, πληρώνοντας ανάλογα αυτούς που μας πόνεσαν και καθημερινά μας πονούν.

Τώρα  θυμήθηκαν και πάλι, τις θυσίες αυτού του λαού και τα δεινά του, τώρα θυμήθηκαν πώς είναι δίπλα του και θα παλέψουν λέει, για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, θα παλέψουν για το δίκιο, την εντιμότητα, για το δικαίωμα όλων των πολιτών να έχουν γνώμη που θα εισακούγεται σε ένα Δήμο, μια  Κρήτη μια Ελλάδα, όπου ο πολίτης θα είναι αυτός που θα αποφασίζει, αυτός που θα έχει τον πρώτο λόγο και αυτός τελικά που θα επωφεληθεί της ευημερίας που του δρομολογούν.

Κι επειδή όλα τα όμορφα κρατούν πολύ λίγο έτσι και αυτά τα ωραία λόγια  άντε να κρατήσουν μέχρι τη Δευτέρα 26 του Μάη. Γιατί το σκηνικό μετά αλλάζει δραματικά [το ‘χουμε  δει πολλές φορές το έργο] και επανερχόμαστε στην φυσιολογική πραγματικότητα η οποία άλλα λέει. Το σκηνικό αυτό θα έχει βέβαια ξεκινήσει να αλλάζει από πιο νωρίς λίγο μετά που κλείνουν οι κάλπες κι αρχίζουν να βγαίνουν οι πρώτες καταμετρήσεις, τότε που όλοι οι ανεξάρτητοι  συνδυασμοί  και υποψήφιοι βγάζουν τη φόρμα παραλλαγής τους και ντύνονται με τη φόρμα εργασίας τους και ανάλογα αρχίζει να μπλαβίζει και να πρασινίζει ο χάρτης της Ελλάδας.

Από το σημείο αυτό, και εάν τους δώσουμε τελικά το δικαίωμα, επανερχόμαστε και πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, και οι κατοχικές δυνάμεις του άξονος θα καγχάζουν και θα τρίβουν τα χέρια τους αν για άλλη μια φορά καταφέρουν να μας εξαπατήσουν .Τότε θα θυμηθούν και πάλι τις υποχρεώσεις μας που ξέχασαν για το λίγο διάστημα της προεκλογικής περιόδου οι σωτήρες μας αυτοί οι ανεξάρτητοι εξαρτημένοι που ντρέπονται για την πολιτική τους καταγωγή, και την κρύβουν, αυτοί που λέγαμε προηγουμένως, αυτοί που θα μας σώσουν θέλουμε δε θέλουμε, αυτοί που μας δουλεύουν ψιλό γαζί γιατί μας θεωρούν ηλίθιους.

Κι έτσι επέπλευσαν μέχρι τώρα, πατώντας πάνω σ’ αυτή μας την ηλιθιότητα που δημιούργησε τις τερατογενέσεις  των τσοχατζόπουλων και κοιλαράδων παγκάλων του συστήματος. Όλοι αυτοί λοιπόν οι επιτήδειοι υπηρέτες του συστήματος είναι αυτοί που θα στρώσουν το μπλε ή το πράσινο χαλί για να περάσουν οι βενιζελοσαμαράδες οδοστρωτήρες. Θα πρέπει να μάθουν λοιπόν τώρα πώς οι ηλίθιοι ξύπνησαν και πήραν χαμπάρι πως πίσω από τον κάθε ανεξάρτητο υπάρχει και μια κομματική ταμπέλλα που θα βγει αμέσως μετά τις εκλογές. Τότε που όλοι αυτοί αν τους δώσουμε το δικαίωμα και εκλεγούν θα πρέπει να κάνουν πράξη τις εντολές των αφεντικών τους ντόπιων και ξένων ανοίγοντας δρόμο σε τοπικό ή περιφερειακό  επίπεδο σ’ αυτά που δρομολογούν για πάρτη μας κάνοντας το έργο τους απείρως ευκολότερο γιατί μην αμφιβάλετε έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν χρόνια τώρα κι έτσι θα λειτουργήσουν και τώρα.

Για τα αφεντικά τους ενδιαφέρονται πρωτίστως και μετά και εάν τους συμφέρει, θα ενδιαφερθούν και  για εμάς. Θεωρώ μέγιστη ύβρη προς το πρόσωπο μου όπως νομίζω και ο κάθε νοήμον πολίτης που διαθέτει την στοιχειώδη υπερηφάνεια να με δουλεύουν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, αυτοί που μας απολύουν από τις δουλειές μας, αυτοί που μας έκοψαν μισθούς και συντάξεις αυτοί που καταπατούν σπίτια και περιουσίες για κάμποσα euro,αυτοί που υποβαθμίζουν και κλείνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας, αυτοί που έχουν σπρώξει 6000 συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, αυτοί που σπρώχνουν τα παιδιά μας στην εξορία της μετανάστευσης, αυτοί πού ξεπουλούν κοψοχρονιά τη χώρα μου και την περιουσία μου, αυτοί πού σε λίγο θα μας σύρουν σκλάβους στα παζάρια της Ευρώπης Ήδη έχουν αρχίσει και παζαρεύουν λιμάνια νοσοκομεία, μαρίνες, αρχαιολογικούς χώρους όχι όμως για να τα πουλήσουν, όχι είναι ψέματα, τα νοικιάζουν για 100 χρόνια και μετά θα είναι πάλι δικά μας.

Οι ίδιοι που τα διοίκησαν τα κατάφαγαν και τα απαξίωσαν για να τα πουλήσουν τώρα και ξεδιάντροπα αν κάποιος τολμήσει να διαφωνήσει μαζί τους του πετούν και κάτι περί δημοκρατικής αντιμετώπισης της άποψης τους, γιατί ζώμεν εις δημοκρατίαν και τον αφήνουν άναυδο.

Καιρός να μάθουν λοιπόν και αυτοί οι ανεξάρτητοι εξαρτημένοι γυρολόγοι του συστήματος όπως και τα αφεντικά τους  πως αρκετά ανεχτήκαμε και αυτούς και την κοροϊδία τους. Είναι ντροπή και ηλιθιότητα να τους ανεχόμαστε άλλο.

Για να ντραπούν και να φύγουν από μόνοι τους μην το περιμένετε γιατί όπως έλεγε και ο παππούς μου αυτοί έχουν του χοίρου τη μούρη και ούτε ντρέπονται ούτε σιχαίνονται γι’ αυτό είναι υπέρτατο χρέος μας να βγάλουμε έστω και τώρα το μανδύα του καλού ραγιά και να ξαναγίνουμε πάλι Έλληνες και Κρητικοί.

Μαύρισε λοιπόν φανερά όλους τους υπηρέτες του συστήματος ανεξάρτητους ή εξαρτημένους τόσο φανερά όσο   και αυτοί σε δουλεύουν, όσο έχεις ακόμη καιρό, πριν αυτοί μας μαυρίσουν κι άλλο τη ψυχή και τη ζωή μας.

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΡΙΤΣΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos