Παραλία

Ιεράπετρα

Επιχειρώντας ένα συνοπτικό απολογισμό του πρώτου χρόνου της τετραετίας για την οποία μας εξέλεξε ο Γεραπετρίτικος Λαός, μπορούμε να αναφερθούμε σε ουσιαστικά για τον Τόπο μας έργα και ενέργειες που είναι μέσα στις Αρχές και το Πρόγραμμα με το οποίο πήραμε μέρος στις εκλογές, αλλά και προδιαγράφουν τη δουλειά που θα παραχθεί μέχρι τέλους της θητείας μας. Σκοπός αυτού του απολογισμού είναι μόνο η ενημέρωση των συντοπιτών μας για τις προσπάθειες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων που είχαν αποτέλεσμα, μεγαλύτερο ή μικρότερο, μέσα στο 2007.

Στο χρόνο, λοιπόν, που μας πέρασε:

Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση παραλιακού μετώπου Κ.Μεράς (ΠΕΠ Κρήτης).
Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε το έργο «Ανάπλαση δρόμων κέντρου πόλης» (ΠΕΠ Κρήτης).
Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε το έργο «Ανάπλαση δρόμων Κάτω – Μεράς» (ΠΕΠ Κρήτης).
Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε το έργο «Ανάπλαση δρόμων Πάνω – Μεράς).
(Στα παραπάνω έργα του ΠΕΠ Κρήτης που παραλάβαμε σε εξέλιξη, υλοποιούμε ορθολογικά τα «δύσκολα» κομμάτια τους, με τις απαιτούμενες προεργασίες εξυγίανσης και εγκαταστάσεις δικτύων, κατά περίπτωση).
Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε το έργο «Κατασκευή οδοποιίας Δημοτικών Διαμερισμάτων» (Πρόγραμμα Θησέας).
Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε το έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμων Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγ.Ιωάννη – Ανατολής» (Πρόγραμμα Θησέας).
Επαναδημοπρατήσαμε μια εργολαβία που είχε διαλυθεί (λόγω έλλειψης χρημάτων) και προωθούμε το έργο «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων» (ΣΑΤΑ).
Δημοπρατήσαμε ασφαλτοστρώσεις για Δημοτικά μας Διαμερίσματα (Καλαμαύκα, Κ.Χωριό, Καβούσι), το δρόμο προς τη χωματερή κ.λ.π. (Πρόγραμμα Θησέας).
Δημοπρατήσαμε και υλοποιήσαμε το έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου Μονής Φανερωμένης» (Πρόγραμμα Θησέας).
Προωθήσαμε το επενδυτικό σχέδιο «Ανάπλαση οικισμού Μοναστηράκι» και δημοπρατήσαμε δύο έργα του (Πρόγραμμα Leader)

Είναι έτοιμη η μελέτη για τη δημοπράτηση του έργου «Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα του δρόμου Καβούσι – παραλίας Θόλου (Πρόγραμμα Θησέας).
Έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού έργου στο Κεντρί, που θα αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα του «ποταμού» που κατακλύζει τη βόρεια Ιεράπετρα όταν βρέχει ραγδαία (Πρόγραμμα Θησέας).
Έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία για την προμήθεια δύο ανατρεπόμενων φορτηγών αυτοκινήτων (πρόγραμμα Θησέας).
Φροντίσαμε για την επαναλειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που πολλά χρόνια δεν λειτουργούσαν λόγω οφειλών του Δήμου.
Κάναμε βελτιωτικές επεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία μας δαπάνης περίπου 180.000 ευρώ

Προμηθευθήκαμε ένα μικρό σάρωθρο (μηχανική σκούπα).
Προμηθευθήκαμε μηχάνημα διαγράμμισης δρόμων.
Προμηθευθήκαμε δύο οχήματα εξυπηρέτησης του προσωπικού της Τεχνικής μας Υπηρεσίας.
Προμηθευθήκαμε κάδους αποκομιδής απορριμμάτων και καλάθια, αξίας 30.000 ευρώ

Βελτιώσαμε τη χωματερή και τη λειτουργία της.
Συνεχίσαμε την συλλογή και απομάκρυνση των πλαστικών φύλλων των θερμοκηπίων και άλλων υλικών, ενώ είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ και τους άλλους Δήμους του Νομού.

Δημοπρατήσαμε και ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου «Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών» (Πρόγραμμα «Κοινωνία της πληροφορίας»).
Δημοπρατήσαμε και ήδη ολοκληρώνεται η εγκατάσταση νέας «δικτυακής πύλης» με το σχετικό εξοπλισμό (ΠΕΠ Κρήτης).
Δημοπρατήσαμε πρόσφατα την επέκταση και βελτίωση του παραπάνω συστήματος, με έμφαση στη διοικητική εξυπηρέτηση του Δημότη (Πρόγραμμα «Κοινωνία της πληροφορίας»).

Προωθήσαμε και οριστικοποιήσαμε τη λειτουργία του Κ.Π.Ε. (Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), καλύπτοντας τις πολλές υποχρεώσεις του Δήμου.
Εγκαταστήσαμε (σε συνεργασία με τη Ν.Α.Λασιθίου) τις απαιτούμενες αίθουσες για να λειτουργήσουν στη διάρκεια επισκευής, ενίσχυσης και ανακαίνισης του παραλιακού σχολικού συγκροτήματος.
Προμηθευθήκαμε από τον ΟΣΚ λυόμενες αίθουσες και διαμορφώσαμε άλλες, απαιτούμενες για την υλοποίηση του έργου του σχολείου της Νέας Ανατολής (Πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ).
Προωθήσαμε τις μελέτες και διαμορφώσεις χώρων εκπαιδευτηρίων μας.
Συνεργαστήκαμε με Υπουργεία και Υπηρεσίες στην ίδρυση σχολικών μονάδων και την υλοποίηση προγραμμάτων, όπως ορισμός Σ.Ε.Κ.(Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο), ίδρυση 7ου Νηπιαγωγείου, σύσταση και λειτουργία Τμημάτων Υποδοχής Φροντιστηρίων σε σχολεία της Ιεράπετρας (διαπολιτισμική Εκπαίδευση), Μνημόνιο Συνεργασίας με Κ.Ε.Ε. (Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων), συνεργασία με ΙΔΕΚΕ (Συμβουλευτική γονέων, σχέσεις σχολείου – οικογένειας) και συνεχίσαμε την εφαρμογή προγραμμάτων μερικής απασχόλησης με εκπαιδευτικά και κοινωνικά αντικείμενα.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης για την Κάτω Μερά, προωθήσαμε και ήδη έχουμε δημοπρατήσει την υλοποίηση προγραμμάτων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και επαγγελματικής κατάρτισης ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.
Προωθήσαμε και οριστικοποιήσαμε τη λειτουργία του νέου ΚΔΑΠ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) και ΚΗΦΗ (Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Κάτω Μεράς (ΠΕΠ Κρήτης).
Ολοκληρώσαμε το Βρεφικό-Παιδικό Σταθμό Κάτω – Μεράς (ΠΕΠ Κρήτης) Οργανώσαμε την προσφορά κατάλληλης έκτασης (συμπεριλαβανομένου ενός αγρού του κληροδοτήματος Ασημίνας Πουλή) για την αγορά εκ μέρους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και την απόκτηση, πολλά χρόνια από την ανέγερση του πρώτου, ενός δεύτερου συγκροτήματος Εργατικών Κατοικιών.
Εξοπλίσαμε την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», με ηχητική-φωτιστική κάλυψη, περισυλλέγοντας αποθηκευμένες συσκευές και εξαρτήματα.

Μανόλης Μαστοράκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Φροντίσαμε για την επαναλειτουργία του Ανοικτού μας Πανεπιστημίου.
Διαμορφώσαμε Εικαστικό Εργαστήρι – Πινακοθήκη σε ακίνητο του κληροδοτήματος Ασημίνας Πουλή.
Επανιδρύσαμε τη Δημοτική Λαϊκή Ορχήστρα.
Οργανώσαμε την πρωινή λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Προχωρήσαμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με χρήση και ανάδειξη νέων χώρων (Νησί Χρυσή, Γουρνιά, Ναυμαχία) και δύο νέους «θεσμούς», το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ των Λαών (ενταγμένο στα Κύρβεια).

Το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών λειτούργησε σε ολοήμερη βάση και επτά μέρες την εβδομάδα.
Τοποθετήθηκαν ενημερωτικά πλαίσια στον προβλήτα των τουριστικών σκαφών και επανεκδόθηκαν ενημερωτικά έντυπα και χάρτες.
Οργανώθηκαν δύο χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Προωθήσαμε την υλοποίηση του σχεδίου «Οικοτουριστική διαδρομή αρχαιολογικών χώρων Μύρτους – φαραγγιού Σαρακίνας», δημοπρατώντας το έργο της σήμανσης της διαδρομής και ολοκληρώνοντας τη διαδικασία (μελέτη και την προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) για τη δημοπρασία του έργου της ανάδειξης του φαραγγιού.
Συνδιοργανώσαμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Παίδων (με συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος).
Συνδιοργανώσαμε την τελική φάση αγώνων βόλεϊ του Πρωταθλήματος γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Φροντίσαμε για τη διοργάνωση του τελικού γύρου του κυπέλλου Ελλάδας Βόλλεϊ Γυναικών, που ήδη οριστικοποιήθηκε για τις 7-8 Μαρτίου.
Μεριμνήσαμε για την αποκάλυψη, συμπλήρωση και επαναλειτουργία της υπαίθριας σκακιέρας – μια κίνηση ουσιαστική αλλά και συμβολική….

Πετύχαμε τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού και κλιματισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης».
Προωθήσαμε την διάστρωση με «ταρτάν» του στίβου του Βουζουνεράκειου (συνεχιζόμενο – συγχρηματοδοτούμενο από το Δήμο έργο)
Στο 2007 αυξήθηκαν κατά 50% τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που υλοποιούν οι ΔΗΧΑΙ. (Δημοτικοί Χώροι Άθλησης), τοποθετήθηκε ταρτάν στο Βουζουνεράκειο (συνεχιζόμενο έργο) και δενδροφυτεύτηκε περιμετρικά.

Προχωρήσαμε σε προμήθειες μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Στα χωριά μας ιδιαίτερα, προχωρήσαμε σε αναγκαίες επεμβάσεις ώστε να λειτουργήσουν ή να λειτουργήσουν καλύτερα, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, σχολεία, παιδικές χαρές, νεκροταφεία, βιολογικοί καθαρισμοί (σε μερικές περιπτώσεις τα προβλήματα ήταν πολύ σοβαρά και χρόνιζαν).

Ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με το μεγάλο θέμα της άρδευσης, και ενδεικτικά αναφέρουμε:
— Την εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου στην περιοχή «Τεριά» των Μαλλών (ήταν δημοπρατημένο αλλά δεν προχωρούσε λόγω έλλειψης πίστωσης…).
— Την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των γεωτρήσεων Γδοχίων και Αγ.Φωτιάς (Τ.Δ.Αγ.Ιωάννη).
— Την ηλεκτροδότηση και λειτουργία γεώτρησης Αγ.Παρασκευής (Τ.Δ.Αγ.Ιωάννη)
— Την αντικατάσταση προωθητικού μηχανήματος περιοχής «Βάγγες» (Τ.Δ. Κάτω-Χωριού).
— Την εγκατάσταση, με τη συμμετοχή της Ν.Α.Λασιθίου, ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού στη γεώτρηση της περιοχής «Γονατιά» (Τ.Δ. Ανατολής – επίκειται η ηλεκτροδότηση)
— Την αποκατάσταση και επέκταση αρδευτικών δικτύων σε πολλές περιοχές χωριών μας.

Ολοκληρώσαμε την εκτέλεση του έργου «Αποχέτευση – ύδρευση κεντρικού ιστού πόλης», το οποίο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας» με πίστωση 200.000 ευρώ από την κατανομή του 2007.
Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε το έργο «Αποχέτευση οικισμού Νέας Ανατολής» (ΠΕΠ Κρήτης με συγχρηματοδότηση ΔΕΥΑΙ)
Ολοκληρώσαμε το έργο «Εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης Γρα-Λυγιάς» (Πρόγραμμα Θησέας, με κατανομή και του 2007).
Έχουμε, ήδη, δημοπρατήσει το έργο «Ολοκλήρωση αποχέτευσης οικισμού Γρα-Λυγιάς, προϋπολογισμού 252.000 ευρώ (ΠΕΠ Κρήτης).
Προωθήσαμε και ολοκληρώνουμε το έργο «Εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης Κάτω – Χωριού» (Πρόγραμμα Θησέας).
Συμπληρώσαμε το δίκτυο ύδρευσης της Γρα-Λυγιάς από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΙ, ώστε να ολοκληρωθεί η υποδομή για την ασφαλτόστρωση των δύο κεντρικών δρόμων του οικισμού, που ζητήσαμε και ασφαλτοστρώθηκαν από τη Ν.Α.Λασιθίου.

Κάναμε πολλές επεμβάσεις για επισκευές, βελτιώσεις και καθαρισμούς στα δίκτυα και τις δεξαμενές της πόλης και των χωριών μας, που έχουν σχέση με την ποιότητα και την επάρκεια του νερού και την κάλυψη αναγκών αποχέτευσης.
Ολοκληρώσαμε τη μελέτη προωθώντας τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου «Αποχέτευση Παχειάς Άμμου» (Πρόγραμμα Θησέας).

Η ΔΕΥΑΙ έχει προχωρήσει στην εκπόνηση την προμελέτης των απαιτούμενων δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και διάθεσης λυμάτων για όλους τους οικισμούς μας που δεν έχουν καλυφθεί, απαραίτητης για την ένταξη αυτού του βασικού έργου στο ΕΣΠΑ (4ο ΚΠΣ).

Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία για την εκπόνηση της μεγάλης Κυκλοφοριακής Μελέτης που φιλοδοξούμε να είναι η πυξίδα για τις επόμενες βασικές επεμβάσεις στην πόλη μας.
Προωθήσαμε τη διαδικασία ανάθεσης εκπόνησης μελέτης για τα λιμενικά έργα που χρειαζόμαστε. Θεωρώντας το Δήμο μας, πέρα από τις τυπικές του «εξουσίες», αρμόδιο για κάθε υπόθεση που αφορά τους Δημότες μας, είμαστε παρόντες και ασχοληθήκαμε μεθοδικά, συνεργαζόμενοι με ΤΟΕΒ, Ν.Α., Περιφέρεια, τα σχετικά Υπουργεία, τους Βουλευτές, με τα μεγάλα θέματά μας όπως:
— Τα αγροτικά έργα υποδομής (Έργο συλλεκτήριων φρεατίων φράγματος Μπραμιανών, προώθηση έργων 4ου Κ.Π.Σ., γεωτρήσεις, μελέτες).
— Τη μεγάλο θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων, στο οποίο βρήκαμε το Δήμο μας κυριολεκτικά «στον αέρα» (Υλοποίηση Περιφερειακού Προγραμματισμού – Έργο Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που ήδη δημοπρατήθηκε, προώθηση μελέτης ανάπλασης του σημερινού χώρου διάθεσης).
— Τις μελέτες των μεγάλων οδικών αξόνων της περιοχής μας, των οποίων την εξέλιξη παρακολουθούμε κατά βήμα (Υπό ανάθεση από το ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη του άξονα Παχειάς Άμμου – Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς ενώ προωθείται η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το τμήμα Γρα Λυγιάς – Μύρτους).
— Τα άλλα γνωστά μεγάλα εγχειρήματα που παραλάβαμε σε φάσεις και συνθήκες όχι ευνοϊκές, τα οποία προωθούμε στο μέτρο του δυνατού και παρακολουθούμε στενά, παρεμβαίνοντας όταν απαιτείται.

Ας μην ξεχνούμε πως, μέσα στο 2007, καταβάλαμε, σε οφειλές για ενέργειες προηγουμένων ετών, από δημοτικούς πόρους, «ζωντανά» δηλ. λεφτά που θα μπορούσαμε να επενδύσουμε σε έργα και προμήθειες της επιλογής μας, το πολύ σοβαρό για τα δεδομένα του Δήμου μας ποσό των 1.800.000 ευρώ περίπου, πέρα από τα έσοδα της εκποίησης του κληροδοτήματος Φωνιαδάκη, ενώ προχωρούμε (πρόσφατη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) αναγκαστικά σε λήψη δανείου 6.500.000 ευρώ του Δήμου μας, κυρίως για να καλύψουμε τις υπόλοιπες παλιές υποχρεώσεις και να αναχρηματοδοτήσουμε με καλύτερους όρους τα παλιά δάνεια.
Γι’ αυτούς που τους αρέσει η ακρίβεια των αριθμών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λογιστηρίου μας, από πλευράς εξόδων που πληρώσαμε με «δικά» μας χρήματα (όχι από ΣΑΤΑ, Θησέα και άλλα προγράμματα), το 2007 είχαμε: Ανελαστικά (λειτουργικά) 6.767.805,05 ευρώ Οφειλές για προηγούμενα χρόνια 1.807.696,08 ευρώ !! Επενδύσεις (έργα, προμήθειες) 72.501,62 ευρώ !! (Η εικόνα είναι εύγλωττη, ενώ ανάλογη είναι και της ΔΕΥΑΙ…)

Τη χρονιά που πέρασε, φυσικά, σε αντίθεση με την προηγούμενη «φιλοσοφία» διαχείρισης, για ό,τι υλοποιήσαμε, είχαμε πρώτα εξασφαλίσει και τα απαιτούμενα κονδύλια, τακτικά ή έκτακτα.
Τη χρονιά που πέρασε, προσπαθήσαμε να «σταθούμε στα πόδια μας», αποκαθιστώντας την αξιοπιστία του Δήμου μας, ασκώντας συνετή και συνεπή διοίκηση αναγκαζόμενοι να επιβάλουμε ακόμα και έκτακτα τέλη στους Δημότες μας, συνεχίζοντας ό,τι καλό βρήκαμε, καταφέρνοντας να αναπληρώσουμε σε μεγάλο βαθμό τον χαμένο από προηγούμενες καθυστερήσεις χρόνο και δρομολογώντας την αντιμετώπιση των πολλών οικονομικών προβλημάτων που διαπιστώσαμε όταν αναλάβαμε.
Παράλληλος στόχος μας ήταν, φυσικά, η σταδιακή εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των μεγάλων έργων ανάπτυξης που χρειάζεται ο Τόπος μας.
Το πολύ δύσκολο 2007, δηλαδή, ήταν το «δείγμα γραφής» της Δημοτικής μας Αρχής.
Έτσι, εφέτος, θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα, με τις ταχύτητες που ξέρουμε, αφού θα έχουμε μεγαλύτερο τμήμα από τους σίγουρους δημοτικούς πόρους στη διάθεσή μας για να καλύψουμε ανάγκες και να προετοιμαστούμε για το 4ο, την ώρα που έχουν τελειώσει και οι χρηματοδοτήσεις του 3ου Κ.Π.Σ..
Ήδη, με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2008 που ψήφισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, φαίνεται ο δρόμος που θα βαδίσουμε καλύπτοντας τρέχουσες ανάγκες και «καλλιεργώντας» προοπτικές, ενώ ακολουθεί και η κατανομή των σίγουρων πόρων του Προγράμματος «Θησέας» για το 2008.

Εκτός, όμως, από τα έργα και τις προμήθειες, δουλέψαμε και για τη βελτίωση της θεσμικής θωράκισης του Δήμου μας με:
Την ψήφιση Κανονισμού Καθαριότητας και Εμφάνισης, που θα εκδοθεί προσεχώς και θα εφαρμοστεί αυστηρά.
Την έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για τους κοινόχρηστους χώρους της παραλίας μας, που θα εφαρμοστεί προοδευτικά ώστε, να μπει σε τάξη και να γίνει αισθητικά αποδεκτή, η «ευαίσθητη» παραλιακή μας περιοχή.
Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον ΤΟΕΒ για τη βελτίωση της υπηρεσίας άρδευσης.

Προσπαθήσαμε και με την Κανονιστική Απόφαση Προστασίας Περιβάλλοντος να λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα, να προστατέψουμε δηλ. το Περιβάλλον μας και τους κατοίκους των χωριών μας από την προκλητικά ασύδοτη βόσκηση.
Δεν κρίθηκε σύννομη αυτή η απόφασή μας, αλλά ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέσα σε ένα Κράτος που κάνει, ορισμένες φορές, τους Πολίτες του να απορούν…

Αναμορφώσαμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου με την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας, η λειτουργία της οποίας θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πολλά από τα απαράδεκτα φαινόμενα που έχουμε συνηθίσει και θα βελτιώσει κατά πολύ τη λειτουργία του Δήμου μας και, άρα, την ποιότητα της ζωής μας.

Στο 2007, προσπαθήσαμε, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, να επανενεργοποιήσουμε τους Δημότες, να «κεντρίσουμε» τη διάθεση προσφοράς στον Τόπο και να φέρουμε κοντά το Δήμο, τα Διαμερίσματα, τους Οικισμούς, τις γειτονιές, τις παραγωγικές τάξεις και τις Μ.Κ.Ο., με την ουσιαστική λειτουργία μεγάλων Επιτροπών στις οποίες μετέχουν εκπρόσωποι Φορέων, με τη συχνή παρουσία Δημάρχου και Αντιδημάρχων στις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και την πρόσκληση όλων των Προέδρων τους, καθώς και του εκπροσώπου του Γ* Συνδυασμού, στο Δημοτικό Συμβούλιο
Προωθήσαμε, με άλλα λόγια, τη Δημοκρατία στον Τόπο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αιρετούς συνεργάτες μου στο Δήμο, τους Αντιδημάρχους, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τις Διοικήσεις των Επιχειρήσεων, των Ιδρυμάτων και των άλλων Νομικών Προσώπων τους Δήμου, τους Προέδρους των Δημοτικών Επιτροπών, τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής και των άλλων Επιτροπών και όλους τους Δημοτικούς μας Συμβούλους.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Προέδρους και τα Μέλη των Τοπικών μας Συμβουλίων, που δίνουν τον πολύ δύσκολο αγώνα τους με ζήλο και με εντυπωσιακά, πολλές φορές, αποτελέσματα, συγκινώντας και ενεργοποιώντας τους συγχωριανούς τους.
Θέλω να ευχαριστήσω τους Διευθυντές, Προϊσταμένους και το Διοικητικό, Οικονομικό, Τεχνικό, Εργατικό μας Προσωπικό που κάνει πράξη τις αποφάσεις μας, καθώς και τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων μας.
Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές μας, το Νομάρχη με τους Αντινομάρχες, την ΤΕΔΚ του Νομού μας, τις Υπηρεσίες που έδειξαν διάθεση και δυνατότητα να βοηθήσουν καθώς και όλους τους επαγγελματικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πολύτιμη βοήθειά τους και, φυσικά, τους Δημότες μας για την εμπιστοσύνη τους και την κατανόησή τους, υπογραμμίζοντας με ευγνωμοσύνη τη δράση των Εθελοντών και τη στάση των Χορηγών συνδημοτών.

Έχοντας, λοιπόν, ήσυχη τη συνείδηση ότι αγωνιστήκαμε τηρώντας ευσυνείδητα τη «συμφωνία» μας με το Γεραπετρίτικο Λαό, τελειώνουμε με μια δήλωση, μια υπόμνηση και μιαν υπόσχεση:

Η δήλωση:
Εξακολουθούμε να θεωρούμε μεγάλο εχθρό της Αειφόρου Ανάπτυξης αλλά και της Δημοκρατίας το λαϊκισμό, προσπαθώντας να αναδείξουμε τα προτερήματα του Λαού μας και μη κολακεύοντας τις αδυναμίες Του. Η υπόμνηση: Κάναμε το συνοπτικό απολογισμό μας για το πρώτο, μόλις, από τα τέσσερα χρόνια για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν το Δήμο μας οι συμπατριώτες μας, και μάλιστα βρίσκοντας μια πολύ κακή κατάσταση που ούτε την ξέραμε ούτε μπορούσαμε να τη φανταστούμε στο «μέγεθός» της.

Η υπόσχεση:
Δεν θα απογοητεύσουμε τους Γεραπετρίτες, των οποίων θεωρούμε δεδομένη την συμπαράταξη στον αγώνα μας, που θα δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αυτοί που δεν «βλέπουμε» τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές. —

Γενάρης 2008

Μανώλης Ι. Μαστοράκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos