τα σαπάκια δεξιά, η κλούβα σχεδόν στη μέση και άντε να περάσει λεωφορείοΕίναι εξοργιστικός έως επικίνδυνος ο τρόπος που έχουν εφεύρει διάφοροι καταστηματάρχες για να εμποδίζουν τη στάθμευση εμπρός από τα καταστήματα τους, διότι έτσι θεωρούν ότι χάνουν πελατεία. Χρησιμοποιούν λοιπόν από παλιά, άχρηστα μηχανάκια, ζαρντινιέρες με λουλούδια (οικολογικόν) ακόμα και πινακίδες με τη φράση «χώρος πελατών» του τάδε καταστήματος ενώ πρόκειται για δημόσιο χώρο. Κάποιες φορές τα μηχανάκια είναι καρφωμένα στο δρόμο. Ποια δε η στάση των αρχών; Απλά παρατηρούν αδιαφορώντας ότι μια τέτοια περίπτωση όπως τη φωτογραφία εγκυμονεί κινδύνους για τους δικυκλιστές, όσο και εμπόδια για μεγαλύτερα οχήματα, όπως λεωφορεία, οπότε για κάποια ώρα κόβεται η κυκλοφορία.

Και οι καταστηματάρχες το χαβά τους. «Σιγά μην αφήσω να παρκάρουν μπροστά στο μαγαζί μου», «δεν χαρίζω τη δουλειά μου σε κανέναν» και άλλα τέτοια έξυπνα και ανθηρά. Όμως όταν νοίκιαζαν τον χώρο, ή ακόμα και αν είναι ιδιόκτητος, γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υφίσταται δυνατότητα στάθμευσης και άρα κάτι έπρεπε να κάνουν. Υπάρχει βέβαια και αριθμός επαγγελματιών που έχει φροντίσει για τον χώρο στάθμευσης των πελατών τους, με ιδιόκτητους χώρους, αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση.

Και ω του θαύματος, όλοι, μη ξεχνώντας τη προσφιλή μας τακτική να πηγαίνουμε ακόμα και προς νερού μας εποχούμενοι, εάλω η, ή μάλλον κόλλησε, πόλις.

το καλώδιο πάνω στο λεωφορείο, η κυκλοφορία κομμένη και τα νεύρα μας.....Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει την επίπτωση που μπορεί να έχει η ανεξέλεγκτη χρήση καλωδίων όπου δη. Το λεωφορείο παρασύρει ένα καλώδιο που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, ο οδηγός και οι περίοικοι δεν γνωρίζουν ότι δεν μεταφέρει ρεύμα, πως να το ξέρουν άλλωστε και με ξύλα ή οτιδήποτε παρεμφερές σηκώνουν το καλώδιο χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι η πόλη έχει παραλύσει για ένα τέταρτο, μέχρι που κάποιος ανεβαίνει στο απέναντι κτίριο και τεντώνει το καλώδιο και το λεωφορείο φεύγει.

Ακόμα, το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές οι καταγγελίες που φτάνουν στον σταθμό για επιλεκτικό «γράψιμο» της δημοτικής αστυνομίας. Δηλ. «γράφονται» τα αυτοκίνητα με αριθμούς εκτός νομού και δεν «γράφονται», αυτοκίνητα που παρανομούν με ντόπιους αριθμούς.

Εν κατακλείδι, εάν ο μέσος Έλλην συνεχίσει και λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, δηλ. ασεβέστατα, η δημοτική αστυνομία και η τροχαία αδυνατούν να λειτουργήσουν και ο ξένος επισκέπτης δεν έχει που να πάει για να σταθμεύσει σωστά, διότι δεν τον κατευθύνουμε, τότε έχουμε χάσει το παιγνίδι προ πολλού. Οπότε, ας μην διαμαρτυρόμαστε για το χάλι μας, το ‘χουμε προκαλέσει μόνοι μας !

Print Friendly, PDF & Email

Από manos