ΔένδιαςΕδώ και μια βδομάδα η χώρα ζει με τον αποτροπιασμό που προκάλεσε η δολοφονία στο Κερατσίνι. Αυτή η δολοφονία αποτέλεσε και την αρχή για την «αποκάλυψη» της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής για το μεγαλύτερο μέρος των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Αν και είχαν προηγηθεί εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες από το συγκεκριμένο χώρο, πολλές από αυτές θανατηφόρες, η τελευταία φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι. Δεκάδες άρθρα, μαρτυρίες και αποκαλύψεις, (οι περισσότερες ήδη γνωστές) πλημμύρισαν τα ΜΜΕ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η διασύνδεση μονάδων της αστυνομίας με την ναζιστική εγκληματική συμμορία  και πολλοί «πέσαν από τα σύννεφα».

Στο τελευταίο έγκλημα, συνοπτικά παρατηρούμε τα εξής:

  • Άνδρες της ΔΙΑΣ παρόντες στο έγκλημα δεν παρεμβαίνουν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
  • Δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει στην προανάκριση η κοπέλα του Παύλου Φύσσα.
  • Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έγινε μετά από 6 μέρες.
  • Κανείς από τους 30 χρυσαυγίτες της “παρέας” του δολοφόνου δεν έχει συλληφθεί
  • Το αυτοκίνητο του δράστη μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια με αστυνομικό οδηγό και όχι με γερανό, όπως προβλέπεται.
  • Δεν ελέγχτηκε ακόμα το βίντεο με τους χρυσαυγίτες παρακρατικούς που πετούν πέτρες δίπλα στα ΜΑΤ, στο Κερατσίνι,  την επομένη της δολοφονίας όπου και αναγνωρίστηκε  χρυσαυγίτης, φίλος του δολοφόνου, να πετά πέτρες σε αντιφασίστες μαζί με τα ΜΑΤ.

Πολύ πριν το έγκλημα είχαν γίνει δεκάδες καταγγελίες για τις σχέσεις ενός σημαντικού μέρους της αστυνομίας (ειδικές μονάδες) με τους ναζιστές. Τα αποτελέσματα των εκλογικών τους τμημάτων το κραύγαζαν. Οι φωνές από το εξωτερικό διέσυραν τη χώρα. Ο αρμόδιος υπουργός μίλαγε για μεμονωμένα περιστατικά και απειλούσε τον Guardian με μηνύσεις όταν αποκάλυπτε τα βασανιστήρια μέσα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Ο ίδιος υλοποιούσε το πρόγραμμα «ξενηλασίας» της Χρυσής Αυγής δημιουργώντας άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης με την κωδική ονομασία «Ξένιος Δίας», ενώ η ναζιστική συμμορία έσφαζε μετανάστες στις γωνιές με την κωδική ονομασία «Κρυπτεία». Η τρομοκρατία στο εσωτερικό και ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό ήταν τα αποτελέσματα της δράσης αυτών των σκοτεινών κυκλωμάτων.

Σήμερα, με μια σειρά απομακρύνσεις και καθαιρέσεις υψηλόβαθμων αστυνομικών γίνεται προσπάθεια να φανεί ότι αποδίδονται ευθύνες και ότι «σπάει το απόστημα».

 

Ο κ. Δένδιας,

Ή δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος οπότε πρέπει να παραιτηθεί ως ανίκανος να διοικεί τόσο κρίσιμο τομέα,

Ή γνώριζε και συγκάλυπτε (ή ενίσχυε;) τη δράση αυτών των κυκλωμάτων, οπότε πρέπει να αποπεμφθεί ως επικίνδυνος να διοικεί τόσο κρίσιμο τομέα.

(το παραπάνω ερώτημα είναι ρητορικό και τίθεται μόνο για τη λογική αρτιότητα του επιχειρήματος. Η απάντηση μου είναι γνωστή).

Εννοείται ότι όσο μένει στη θέση του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού καθιστά απόλυτα υπεύθυνο για όλα τα παραπάνω τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

Γιώργος Καλλιντέρης

Μέλος Ο. Μ.   ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: