παλαιά φωτογραφία κάπου στην Ελλάδα.....
παλαιά φωτογραφία κάπου στην Ελλάδα…..

Το Κοινωνικό-οικο-πολιτιστικό Δίκτυο (Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ.) Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης και το Δήμο Χερσονήσου προκηρύσσουν ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με θέμα: «Αγρότισσα γυναίκα», με σκοπό τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα της Υπαίθρου».

Τελευταία ημερομηνία υποβολής: 18 Οκτωβρίου 2015

 1. Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και τέσσερα (4) έργα έγχρωμα ή ασπρόμαυρα.
 3. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακό αρχείο jpeg, 300 dpi, με μέγιστη οριζόντια ή κάθετη διάσταση 2400 και χρωματικό προφίλ: s-RGB.
 4. Σε αυτό το διαγωνισμό δεν γίνονται αποδεκτές πειραματικές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με λογισμικά προγράμματα σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Επιτρέπεται η ελαφριά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, του cropping και η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε μαυρόασπρη. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (επέμβαση στη σύνθεση), η αφαίρεση στοιχείων της φωτογραφίας και ο μερικός αποχρωματισμός τμήματος ή στοιχείου της. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν πλαίσια, υδατογραφήματα, υπογραφές και οποιουδήποτε άλλου τύπου γραφικά.
 5. Το όνομα κάθε αρχείου πρέπει να αποτελείται από το επίθετο, το όνομα, και το αύξων αριθμό της φωτογραφίας σε λατινικούς χαρακτήρες. π.χ. συμμετοχή του Νικηφοράκη Πολυχρόνη: Nikiforakis-polichronis-A1…4
 1. Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλει. Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο Φωτογράφος
 1. Τις φωτογραφίες θα κρίνει ανεξάρτητη πενταμελής κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.
 1. Οι διοργανωτές δικαιούνται να αποκλείσουν οποιαδήποτε φωτογραφία η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.
 1. Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή όλων των παραπάνω όρων και η μη συμμόρφωση με οποιονδήποτε από αυτούς θα συνεπάγεται αποκλεισμό από το διαγωνισμό.

Δελτία συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τους Συλλόγους – μέλη του Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ., την ιστοσελίδα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, την ιστοσελίδα του Δήμου Χερσονήσου.

                                          Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν και θα βραβευτούν θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση έκθεσης, στα εγκαίνια της οποίας θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων. Οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθούν τιμητικά για την διακόσμηση δημοτικών εσωτερικών χώρων του Δήμου Χερσονήσου / του ΚΟΙΠΟΔΙ / των συλλόγων μελών του ΚΟΙΠΟΔΙ και σε μελλοντικές δραστηριότητές τους με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο και το έτος συμμετοχής.

 • Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail

ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι διοργανωτές αθλοθετούν έξι (6) βραβεία: Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο Μετάλλιο και 1ο, 2ο, 3ο έπαινο. Επίσης, το Χρυσό βραβείο συνοδεύεται από δώρο διακοπών στο Δήμο Χερσονήσου.

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

 1. Οι συμμετοχές πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από το δελτίο

συμμετοχής που ακολουθεί στο ίδιο αρχείο.

 1. Οι συμμετοχές πρέπει να αποστέλλονται (μέχρι και την 18η Οκτωβρίου) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diktiohers@gmail.com
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos