Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, επί τη Εορτή της Ινδίκτου, ήτοι του νέου εκκλησιαστικού έτους, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Η ημέρα αυτή έχει θεσπισθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ήμερα προσευχής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Κατά την Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη το μήνυμα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εψάλη το Πολυχρόνιον αυτού. Το μήνυμα της Α.Θ.Π. μπορείτε να το διαβάσετε, πατώντας εδώ. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός Σεπτεμβρίου και ευχήθηκε στον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως καλό κι ευλογημένο εκκλησιαστικό έτος, πλούσιο από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
στη Μεγάλη Παναγία

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, επί τη Εορτή της Ινδίκτου, ήτοι του νέου εκκλησιαστικού έτους, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Η ημέρα αυτή έχει θεσπισθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ήμερα προσευχής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Κατά την Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη το μήνυμα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εψάλη το Πολυχρόνιον αυτού. Το μήνυμα της Α.Θ.Π. μπορείτε να το διαβάσετε, πατώντας εδώ.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός Σεπτεμβρίου και ευχήθηκε στον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως καλό κι ευλογημένο εκκλησιαστικό έτος, πλούσιο από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.     

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos