"Μήλα", υποψήφια για ΄Οσκαρ ελληνική ταινία

Με την ελληνική ταινία “Mήλα – Αpples” συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 21:30, στο θερινό σινέ ‘Χριστίνα’ θα προβληθεί η πολυαναμενόμενη ταινία του Χρήστου Νίκου, παραγωγής 2020, διάρκειας 91′ και με πρωταγωνιστές τους: Άρη Σερβετάλη, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρη Μπακιρτζή.

Υπόθεση: Μια αναπάντεχη επιδημία που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άντρα γύρω στα 40, να ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Άρης βγάζει μια φωτογραφία πολαρόιντ ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις, θα συναντήσει την Άννα – μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα…

Επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, τα “Mήλα” ξεκίνησαν το διεθνές ταξίδι τους σαν ταινία έναρξης του Οrizzonti στο φεστιβάλ Βενετίας. Η προφητική υπόθεση της ταινίας, που γράφτηκε και γυρίστηκε πριν από την εξάπλωση του Covid-19, είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας. Μία λεπτή σάτιρα για την τεχνολογία, για τα apple στις τσέπες μας που μας κλέβουν τη μνήμη και την προσωπική μας ταυτότητα. Μια διαφορετική κριτική ματιά στην σύγχρονη κοινωνία, σε έναν προγραμματισμένο κόσμο, όπου ο φόβος της ενηλικίωσης οδηγεί στην ομοιογένεια. Τα “Mήλα” μας υπενθυμίζουν πως αυτός που ξεχνά, είναι όποιος δεν θέλει να πονέσει, όποιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια και όποιος προσπαθεί να κρυφτεί από τη ζωή.

Με απροσδιόριστα παράξενη ατμόσφαιρα, ρεαλιστική και συνάμα αλληγορική, με γοητευτική αφήγηση και έξυπνο φινάλε, με εξαιρετικές ερμηνείες και αριστοτεχνική κινηματογράφηση, η ταινία παρασύρει και προβληματίζει τον θεατή.

Φωτογραφίες, trailer, συνέντευξη σκηνοθέτη, στοιχεία συντελεστών στην ιστοσελίδα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: