Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης θα εγκαινιάσει η Σία Αναγνωστοπούλου
το μουσείο, πρώην γυμνάσιο Νεάπολης

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης θα εγκαινιάσει την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 20.00 η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου.

Η Νεάπολη, μια μικρή αλλά πάντα ανοικτή πόλη, αναδεικνύει και πάλι ως τη μόνη διέξοδο τον πολιτισμό, ταξιδεύοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες στο χρόνο, μέσα από μια μεγάλη συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου της.

Οι αίθουσες του παλιού διδακτηρίου της πόλης, αποκτούν ξανά το άρωμα που τους αξίζει, άρωμα πολιτισμικής ανάτασης και προσδοκίας, που είχε χαθεί για ένα μεγάλο διάστημα από την αχρησία. Η επίσημη ιστορία του 19ου και 20ού αι. αλλά και η ιστορία της καθημερινότητας, η ιδεολογία και η πράξη συμπλέκονται και ξετυλίγονται μπροστά μας σε ένα αφήγημα ικανό να ανασυνθέσει την κοινωνία, να περιγράψει τους ανθρώπους, να επισημάνει την αξία του νεοελληνικού, σύγχρονου πολιτισμού και να τον τοποθετήσει στη θέση που του αρμόζει.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή οι εκλεκτοί ομιλητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κ. Δημήτρης Φιλιππίδης και  κ. Ανδρομάχη Γκαζή, οι οποίοι με τη δυνατότητα του λόγου και της γνώσης θα μας καθοδηγήσουν στην εμβάθυνση της αξίας αυτού του Μουσείου.

Συμπαραστάτες με συνεχή και αμέριστη βοήθεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Την Κυριακή το σούρουπο η Νεάπολη απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους σε ένα νοσταλγικό και γνωσιακό περιδιάβασμα!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos