στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης στη σκηνή του REX
στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης στη σκηνή του REX

Η μικτή χορωδία του Ο.Τ.Ε., βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 25/10, σε μια μοναδική εμφάνιση, στην οποία συμμετείχε σε κάποια κομμάτια η παιδική χορωδία του Ωδείου Τέχνης Κρήτης.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία σχήματα της χώρας, με ιστορία άνω των 50 ετών, με συμμετοχές σε πολλά πολιτιστικά γεγονότα από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Πολύ υψηλό επίπεδο, υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση του Δημήτρη Μπουζάνη.

Ορισμένα από τα έργα που απέδωσαν, Cantate domino, Έρωτα εσύ, Πέρα στο θολό ποτάμι του Μάνου Χατζηδάκη, Oliver απόσπασμα, Tanqueanto, Sun Rise Sun Set από το Fidler on the roof, με τη χορωδία του Ωδείου Τέχνης.

Παρά όμως τον μισό αιώνα ιστορίες και τις εκατοντάδες εμφανίσεις, μόνο μια ηχογράφηση έχει κυκλοφορήσεις, ένας δίσκος βινυλίου, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τώρα, σχεδιάζεται η ηχογράφηση και κυκλοφορία του επόμενου τους δίσκου.

στη σκηνή μαζί, η χορωδία του Ο.Τ.Ε. με τη παιδική χορωδία του Ωδείου Τέχνης Κρήτης
στη σκηνή μαζί, η χορωδία του Ο.Τ.Ε. με τη παιδική χορωδία του Ωδείου Τέχνης Κρήτης

η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών έχει αποσπάσει τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις σε Διεθνείς Χορωδιακούς Διαγωνισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό:

 • Το Βραβείο Κοινού στο Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό του Μοντρέ της Ελβετίας, το 1971.
 • Το 2ο Βραβείο στην κατηγορία Folklore καθώς και την Τέταρτη θέση στον Κλασσικό Κύκλο, στον Διεθνή Διαγωνισμό του Λανκολεν της Ουαλίας, το 1973.
 • Το 3ο Βραβείο στην Κλασσική Κατηγορία στον Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό Αθηνών, το 1985.
 • Το 3ο Βραβείο στην Κλασσική Κατηγορία στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Αθήνας, το 1990.
 • Το 3ο Βραβείο στην Κλασσική Κατηγορία στον Διεθνή Διαγωνισμό της Αθήνας, το 1994.
 • Το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία Folklore στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Αθήνας, το 1997.
 • Το 1ο Βραβείο στην Κλασσική Κατηγορία στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Αθήνας, το 1997.
 • Το Χρυσό Μετάλλιο στην Κατηγορία Folklore στον 30ο Διεθνή Διαγωνισμό MUNDI CANTAT, στο Ολομουκ της Τσεχίας, το 2002.
 • Το Αργυρό Μετάλλιο στην Κατηγορία Εκκλησιαστικής Μουσικής στον 30ο Διεθνή Διαγωνισμό MUNDI CANTAT, στο Ολομουκ της Τσεχίας, το 2002.
 • Το Αργυρό Μετάλλιο στην Κατηγορία Εκκλησιαστικής Μουσικής στο 8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ RIVA DEL GARDA ITALIA, στην GARDA της Ιταλιας, το 2004.
 • Το Χρυσό Μετάλλιο στην Κατηγορία Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ MUSICA SACRA A ROMA 2005, στη Ρώμη.
 • Το Αργυρό Μετάλλιο στην Κατηγορία Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ MUSICA SACRA A ROMA 2005, στη Ρώμη.

Η παιδική – νεανική χορωδία του Ωδείου Τέχνης Κρήτης δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 . Τη διεύθυνση της χορωδίας από την αρχή της ιδρύσεώς της έχει η μουσικός Ειρήνη Παναγιωτάκη. Το δυναμικό της, αποτελούν οι μαθητές του Ωδείου Τέχνης Κρήτης,αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 9 έως 18 χρονών.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: