Άρης Τσούτσικας, experimental, στη Δημοτική Πινακοθήκη
ο Άρης Τσούτσικας μπροστά στη Γκρέκνικα

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, άνοιξε η έκθεση ζωγραφικής του Άρη Τσούτσικα, “experimental”. Στον χώρο εκτίθενται έργα του καλλιτέχνη τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει πειραματικά.

Ο Άρης Τσούτσικας πειραματίζεται πάνω στη φόρμα, στον τρόπο έκφρασης, σε πυκνές αλλά και αραιές σε νοήματα συνθέσεις. Παίρνει θέση σε όσα συμβαίνουν, π.χ. με τον πίνακα που απεικονίζει Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, ή πειράζει ακόμα και τη Γκουέρνικα μεταφέροντας μέσα από το έργο τα Ελληνικά βάσανα.

Όπως αναφέρει ο Άρης Τσούτσικας στο σημείωμα της έκθεσης:

Η τέχνη είναι εξ ορισμού πειραματική. Ένα έργο επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από τη χρονική στιγμή στην οποία πραγματοποιείται και συγκεκριμένα, από τη μουσική πνευματική προσήλωση και τη συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζουν εκείνη τη στιγμή.

Οποιοσδήποτε παράγοντας είναι ικανός να αλλάξει τη δομή του μηχανισμού με τον οποίο επιτελείται η καλλιτεχνική δημιουργία διαμορφώνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα πειραματικά, πρωτότυπο διαφορετικά.

Στην έκθεση “experimental” ο Άρης Τσούτσικας πειραματίζεται ως προς το ύφος, τη φόρμα και το χρώμα. Χρησιμοποιεί λάδι σε καμβά και ξύλο για να αποδώσει κυρίως πυκνά σχέδια που καταλήγουν σε πληθωρικές συνθέσεις. Η συμβολική αναπαράσταση μορφών παίρνει τη θέση του αστικού τοπίου, που κυριάρχησε στην προηγούμενη ατομική του έκθεση “pleasure palaces”.

Ο Άρης Τσούτσικας, γεννήθηκε στην Αθήνα. Το σκίτσο και γελοιογραφία αποτέλεσαν αφετηρία της καλλιτεχνικής του έκφρασης, επαγγελματική του πορεία, μέχρι σήμερα, καλύπτει ένα ευρύ και ετερόκλιτο φάσμα δραστηριοτήτων, άλλοτε συναφών με τις σπουδές του στα οικονομικά και άλλοτε με τον πολιτισμό γενικότερα. Φοίτησε στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκης», εμπλουτίζοντας έτσι γνώσεις του πάνω σε υλικά και τεχνοτροπίες. Από το 2011 έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κύπρο. Το experimental είναι πιο τρίτη ατομική του έκθεση, η οποία θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και στην Αθήνα.

Πληροφορίες:

+30 6976068035

tsou78@yahoo.com

Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Αγίου Νικολάου και την πολύτιμη βοήθεια

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos