Αστροφυσική εξαιρετικών συνθηκών, μηχανισμός των Αντικυθήρων, παράδοση
έναρξη συνεδρίου αστροφυσικής

Με τον καλύτερο τρόπο, έκλεισε η πρώτη μέρα καθώς και το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων επιστημόνων στο συνέδριο «Αστροφυσική εξαιρετικών συνθηκών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν», που φιλοξενείται από 16 έως 20 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των εργασιών, ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Σειραδάκης, κράτησε για πάνω από ώρα το ακροατήριο μιλώντας για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, ένα αντικείμενο που έχει εξάψει τη φαντασία πολλών ερευνητών από όλο τον κόσμο, μετά τη τυχαία ανακάλυψη του σε ένα ναυάγιο στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Ο κ. Σειραδάκης, ο οποίος ηγείται στης ομάδας έρευνας για τον μηχανισμό, έδωσε στη δημοσιότητα πολλά νέα στοιχεία της έρευνας, τα οποία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, ενώ αναφέρθηκε στην επικείμενη υποβρύχια έρευνα που θα γίνει τους επόμενους μήνες με ειδική στολή – σκάφανδρο κατάδυσης.

Αστροφυσική εξαιρετικών συνθηκών, μηχανισμός των Αντικυθήρων, παράδοση
ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Σειραδάκης, αναλύοντας τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Ο κ. Σειραδάκης είχε μαζί του ένα αντίγραφο του μηχανισμού, το οποίο μπορούν να δουν στη Μητρόπολη όσοι βρεθούν εκεί αυτές τις μέρες.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική από τη Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Αρώνη και με τη συνοδεία του παραδοσιακού μουσικού συγκροτήματος του δεξιοτέχνη βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη, η οποία απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας και του τόπου μας.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται τη Παρασκευή (20 Ιουνίου 2014)

Αστροφυσική εξαιρετικών συνθηκών, μηχανισμός των Αντικυθήρων, παράδοση
ο μηχανισμός των Αντικηθύρων
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos