Αφιέρωμα στον Αντώνιο Φ Παπαδάκη, βράβευση ομογενών
Βράβευση νέων ομογενών, επιμορφωτικού προγράμματος «Στα ίχνη του Καζαντζάκη – Α.Φ. Παπαδάκη»

Στα πλαίσια της πανσελήνου του Αυγούστου, (7/8/2017) ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου διοργάνωσε στους πρόποδες του Δικταίου Άντρου, στον χώρο του Παπαδάκειου Δημοτικού Σχολείου Ψυχρού,

εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Αντώνιο Φ Παπαδάκη, στους ομογενείς από την Ανατολική Ευρώπη που εντάχθηκαν στις εκδηλώσεις στα «Ίχνη του Ν. Καζαντζάκη», στη Διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου και στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη.

Βράβευση νέων ομογενών, επιμορφωτικού προγράμματος «Στα ίχνη του Καζαντζάκη - Α.Φ. Παπαδάκη»
Σταύρου, Πλευράκης, Στεφανάκης

Ο καθηγητής Μιχάλης Κασσωτάκης μίλησε για το Το όραμα του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη, στις τέχνες, στον πολιτισμό και στην παιδεία. Ακολούθησε Βράβευση νέων ομογενών, επιμορφωτικού προγράμματος «Στα ίχνη του Καζαντζάκη – Α.Φ. Παπαδάκη».

Τιμήθηκε η Νίκη Σταύρου Διευθύντρια Εκδόσεων Καζαντζάκη η οποία στη συνέχεια παρουσίασε Αναφορές από το έργο του Καζαντζάκη σχετικά με το Δικταίον Άντρον, τον Μίνωα και τα ταυροκαθάψια με παράλληλη προβολή σκηνών.

Και τέλος τιμήθηκε από τον δήμο οροπεδίου ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράς, Λασιθιώτης ο ίδιος, για όλα όσα έχει προσφέρει στο τόπο του.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos