Διονύσης Σαββόπουλος συναυλία στον Άγιο Νικόλαο
Διονύσης Σαββόπουλος συναυλία στον Άγιο Νικόλαο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος το Καλοκαίρι του 2018 παρουσιάζει στις συναυλίες του ανά την Ελλάδα, τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο πρωτεργάτης ενός μουσικού ρεύματος που στην Ελλάδα ονομάστηκε «Έλληνες τραγουδοποιοί». Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του.

Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί εγκαινίασαν ένα είδος που δεν υπήρχε μέχρι τότε, συγχρονίζοντας το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα.

Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Δημοσιογράφοι και κοινό τα τελευταία χρόνια τον αποκαλούν «Έλληνα Ντύλαν». Ο ίδιος, προτιμά να λέει ότι είναι ο «Έλληνας Σαββόπουλος».

Συμμετέχουν:
Γιώτης Κιουρτσόγλου, μπάσο
Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά
Στάθης Αννινος, πιάνο

Πλαζ ΕΟΤ / Ώρα 21.30 / Είσοδος: 14€ Γενική, 10€ Φοιτητικό – Μαθητικό, 10€ Προπώληση (Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, από Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos