ΕλληνοΦιλανδικό μουσικό φθινόπωρο στον Άγιο Νικόλαο
Jazz ήχοι στη λίμνη Αγίου Νικολάου

Ενδιαφέρουσες μουσικές του κόσμου, αλλά και δικές μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν από τη Τετάρτη (5) ως και Παρασκευή και Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο.

Οι Φινλανδοί φίλοι από τη πόλη Rauma, με τις μπάντες τους σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου, συνέπραξαν στο μουσικό φθινόπωρο, είτε στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, είτε μέσα στο κινηματοθέατρο REX.

ΕλληνοΦιλανδικό μουσικό φθινόπωρο στον Άγιο Νικόλαο
RAUMAN SOITTOKUNTA, Παναγιώτης Χουλιάρας και μην κλαις ..

Αιτία για την για άλλη μια φορά ΕλληνοΦιλανδική συνεργασία, οι καθηγητές μουσικοί, Anne Lehtomäki-Koskinen και Timo Koskinen, οι οποίοι για χρόνια επισκέπτονται τον τόπο, αφού διαθέτουν σπίτι στο Χουμεριάκο από τη μια και η Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου και ο Μανώλης Σπυριδάκης από την άλλη.

Η συνεργασία αυτή κρατάει χρόνια και έχει ξεδιπλωθεί από τον Χουμεριάκο, έως τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο.

Αυτή τη φορά, μουσικοί από την RAUMAN SOITTOKUNTA, δηλ. η μπάντα της Rauma, αλλά και μουσικοί από άλλα σχήματα της πόλης, συνεργάστηκαν με τη Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου για να βγουν τρεις βραδιές ιδιαίτερου μουσικού κάλλους, είτε παραδοσιακής Φιλανδικής μουσικής, είτε σύγχρονης jazz, ακόμα και ελληνικά τραγούδια ενορχηστρωμένα για τη περίσταση.

ΕλληνοΦιλανδικό μουσικό φθινόπωρο στον Άγιο Νικόλαο
Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου

Τη Τετάρτη (5/10) στη λίμνη Αγίου Νικολάου, ακούσαμε Jazz. Αρχικά ένα σεπτέτο (επτά μουσικοί) πνευστών σε παραδοσιακές Φιλανδικές μουσικές, στη συνέχεια ένα σύνολο σαξοφώνων ερμήνευση νεώτερες συνθέσεις για να κλείσει τη βραδιά η Big Band με αμιγώς Jazz συνθεσεις. Τη Παρασκευή (7/10), η RAUMAN SOITTOKUNTA μας μετέφερε έργα σύγχρονων συνθετών μαζί με δυο φωνές, τον Παναγιώτη Χουλιάρα στο “Μην κλαις” του Ηλία Ανδριόπουλου  και το Beyond the sea με τον Μανώλη Σπυριδάκη.

ΕλληνοΦιλανδικό μουσικό φθινόπωρο στον Άγιο Νικόλαο
Τζένη Φραγκούλη

Το Σάββατο (8/10), στο χώρο του REX, η φιλαρμονική Αγίου Νικολάου, μαζί μερικούς από τους Φιλανδούς φίλους μουσικούς ξεδίπλωσε το ρεπερτόριο της, κλείνοντας με τη φωνή της Τζένης Φραγκούλη με το Moon River και το I dreamed a dream.

Το τριήμερο έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις, με όλους ευχαριστημένους, από μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία υψηλής αισθητικής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos