Η γιορτή της Αγίας Σοφίας, προστάτιδας του συλλόγου Τριτέκνων νομού Λασιθίου
O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία

Παρουσία πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών του νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.

Ο εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, Αρχιμανδρίτου κ. Τίτου Ταμπακάκη, ο οποίος μετά την αρτοκλασία μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ. Γερασίμου σε όλο το εκκλησίασμα, σημείωσε τη σημασία ης γιορτής αυτής και μίλησε με καλά λόγια για το σύλλογο τριτέκνων.  

Το κήρυγμα έκανε ο πατέρας Ευγένιος ο οποίος  ανέφερε στοιχεία από τη ζωή, το μαρτύριο και τη θανάτωση των τριών τέκνων της Αγίας Σοφίας, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο για τις προσπάθειές του, και επικεντρώθηκε στην οικογένεια και ιδιαίτερα στο πόσο σημαντικό είναι οι γονείς να δίνουν εφόδια στα παιδιά τους κυρίως πνευματικά και να  τους μαθαίνουν τις πραγματικές αξίες της ζωής  και να διδάσκουν την ευλάβεια με το παράδειγμά τους Για το θέμα αυτό ανέφερε  τα όσα έχουν γράψει ο Άγιος Παΐσιος  και ο Άγιος Πορφύριος, όπως  «Να διδάσκουν στα παιδιά την ευλάβεια με το παράδειγμα τους».

Στο τέλος του εσπερινού ο  Πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εφημέριο της ενορίας π. Εμμ. Σαρρή για την πάντα ζεστή υποδοχή στα μέλη του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκαν νερά, χυμοί  και γλυκά, και για κάθε παιδί –ανεξάρτητα αν είναι από τρίτεκνη οικογένεια- δόθηκε τσάντα με σχολικά είδη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον εφημέριο π. Εμμ. Σαρρή, τα μέλη της Ενοριακής επιτροπής για τη βοήθειά τους, τον Πρωτοσύγκελο και τους ιερείς που συμμετείχαν, καθώς και τους ιεροψάλτες για την περίφημη ψαλμωδία που πρόσφεραν, όσους παρευρέθηκαν στον εσπερινό,  τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα όσους δημοσίευσαν την πρόσκληση μας.

Χρόνια πολλά στις εορταζόμενες. Και του χρόνου. 

Από το Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos