Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση, εκδήλωση ολοκλήρωσης χρονιάς
μουσικοί και μαθητές

Με την εκδήλωση στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, έκλεισε το δεύτερο έτος του προγράμματος “Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση”. Όλοι οι “μαθητές” συνοδεία των μουσικών συνεργατών του προγράμματος απέδωσαν μια σειρά κομμάτια της δημοτικής μας παράδοσης, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου.

Παρουσιάστηκε και ερμηνεύτηκε μουσικό υλικό από τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μ. Ασία, καθώς επίσης μουσικές από τις σύγχρονες παραδόσεις της Κρήτης και της Ιρλανδίας αλλά και από την αρχαία Ελλάδα, τον ευρωπαϊκό μεσαίωνα και την αναγεννησιακή Κρήτη.

Ο Γιάννης Παπατζανής, επικεφαλής του προγράμματος, αναφέρθηκε στη πορεία τα δύο αυτά χρόνια, ευχαρίστησε όλους όσουε βοήθησαν στην υλοποίηση του (δείτε το video) και σύστησε τους μουσικούς που συμμετείχαν.

Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση, εκδήλωση ολοκλήρωσης χρονιάς
η βραδιά ολοκληρώθηκε με Κρητικούς χορούς

Ο Γιάννης Δερμιτζάκης στο ούτι, Ισίδωρος Βαρδαρός στο βιολί, ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης πνευστά και Φάνης Καρούσος στο σαντούρι, το φωνητικό σύνολο Lalί Touplί (Ευτυχία Τσουκαλά, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Αλίκη Ατσαλάκη), ο Γιώργος Σταυρακάκης στο Λαούτο.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε εκτός προγράμματος με τη συμμετοχή του Δημήτρη Σγουρού στη λύρας, μιας και ο Δημήτρης όντας ο ίδιος δάσκαλος, συνεργαζεται με τον Γιάννη Παπατζανή. Ο συνδυασμός της Λύρας του Σγουρού με τα θιαμπόλια και την ασκομαντούρα του Ζαχαριουδάξη, σήκωσαν όλους τους “μαθητές” από τη θέση τους, κλείνοντας τη βραδιά με Κρητικούς χορούς.

Η νέα σχολική περίοδος αναμένεται ενδιαφέρουσα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos