Η όπερα Μίνως στη Κνωσό
συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Tο έργο της δισεγγονής του Μίνωα Καλοκαιρινού, Μαριέλλης Σφακιανάκη “Μίνως”, μια όπερα ντοκουμέντο για τη ζωή του και τις πρώτες ανασκαφικές έρευνες στο ανάκτορο της Κνωσού, στα τέλη του 19ου αιώνα,

θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο ανάκτορο της Κνωσού. Το Μινωικό ανάκτορο ανοίγει για πρώτη φορά με σκοπό να φιλοξενήσει μια πολιτιστική διοργάνωση προς τιμήν του ανθρώπου που έκανε τις πρώτες ανασκαφές στον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης.

Στην εκδήλωση, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου) θα συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία ΕΡΤ, ενώ η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ 2) θα μεταδώσει «ζωντανά» την εκδήλωση από το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού. Η εκδήλωση και οι εικόνες από την Κνωσό και μαζί τους η ιστορία και ο πολιτισμός της Κρήτης θα προβληθούν στο εξωτερικό μέσω της EBU.

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δόθηκε η άδεια ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το έργο 250 άτομα, τα οποία θα εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο με προσωπική πρόσκληση. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» ή αν ο καιρός δεν το επιτρέψει στο κινηματοθέατρο “Αστόρια” με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Ερμηνευτές όπερας: Βκτωρία Μανωλίδου Σοπράνο, Σοφία Καπετανάκου μέτζο σοπράνο, Γιάννης Κάβουρας τενόρος, Πέτρος Σαλάτας βαρύτονος και οι ηθοποιοί: Στέλιος Κτενιαδάκης, Παναγιώτης Γεωργαντής, Δημήτρης Βάτσος, Βαγγέλης Μαστρογιαννάκης, Τάσος Καϊσαρλής, Χρόνης Σαπουντζάκης, Δομήνικος Ταβερναράκης. Ενδυματολόγος Άννα Μαχαιριανάκη, Σκηνοθεσία Γιώργος Αντωνάκης, Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης , Μουσική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη.
Χορηγός Θαλάσσιων μεταφορών: Minoan Lines

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos