Θάνος Ανεστόπουλος, δεν κόβεται στα δύο η ζωή είναι ήλιος και βροχή μαζί ..
Θάνος Ανεστόπουλος

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε, να ακούσουμε, να μιλήσουμε δυο φορές με τον Θάνο Ανεστόπουλο και τα σκίτσα του. Στη σκηνή του Περίπου στον Άγιο Νικόλαο 14 Σεπτεμβρίου του 2011 παρέα με τα σκίτσα του και 7 Φεβρουαρίου του 2014 ντουέτο με τον Κώστα Παρίση. Η μουσική του, οι στίχοι, δεν ήταν ποτέ εύκολα καταναλώσιμοι. Απαιτείται δεύτερη και τρίτη ακρόαση για να καταλάβει κανείς, να μπει στην εσωτερικότητα της σκέψης και του δυσνόητου τελικού νοήματος.

Παρ’ όλα αυτά, πέρασε δυο φορές από τον Άγιο Νικόλαο και άφησε το στίγμα του στις ψυχές όσων τον άκουσαν και στους τοίχους του Περίπου, μίλησε, άκουσε, τραγούδησε και άφησε ένα κενό πίσω του, θα έλεγαν οι επαγγελματίες συντάκτες επικήδειων, αλλά η ουσία είναι ότι επρόκειτο για ιδιαίτερη περίπτωση στο χώρο της ελληνικής μουσικής.

Θα πείτε, μα έχει αφήσει πίσω ηχογραφήσεις, video, φωτογραφίες ….. τον προτιμούσαμε ζωντανό να διαφωνούμε για πολλά μετά το βράδυ όταν άφηνε κάτω τη κιθάρα……

Ανατρέχοντας λοιπόν στο αρχείο φωτογραφιών του 104.4 Fm και στις ηχογραφήσεις μας, ντύσαμε με φωτογραφίες των δύο εμφανίσεων του στο Περίπου το τραγούδι “εν κατακλείδι”, ντουέτο με τον Κώστα Παρίση, ως ελάχιστη τιμή στον καλλιτέχνη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos