ΟροπέδιοΟλοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την ανάδειξη και καθιέρωση ως επετείου, ης μεγάλης Μάχης του Λασιθίου (20 – 30 Μαΐου 1867). «Η επιτροπή καλείται ν συνδράμει στην ανάδειξη ενός κορυφαίου ιστορικού γεγονότος της Κρήτης, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Για το σκοπό αυτό απαιτείται μια καλά οργανωμένη και άρτια τεκμηρίωση με την συλλογή των απαραίτητων ιστορικών στοιχείων, για να ακολουθήσει μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία που προβλέπεται για την αναγνώριση μιας επετείου», επεσήμανε ο δήμαρχος Οροπεδίου κ. Μηλιαράς
Στην πρώτη συνεδρίαση προσδιορστηκαν και κατανεμήθηκαν αρμοδιότητες των μελών της επιτροπής και τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες για την υλοποίηση του στόχου.
 
Αποφασίστηκε η συλλογή και καταγραφή όλων των ιστορικών στοιχείων και ντοκουμέντων, σχετικά με τη Μάχη του Λασιθίου, για την ανάδειξη και προβολή του σπουδαίου αυτού ιστορικού γεγονότος, με όλους τους δυνατούς τρόπους.
 
Επίσης η διερεύνηση του νομικού πλαισίου που διέπει την κατοχύρωση και καθιέρωση ιστορικών επετείων καθώς αι η εξασφάλιση του απαιτούμενου χώρου για την δημιουργία υποδομών που θα σχετίζονται με τον εορτασμό. Στόχος της επιτροπής είναι να επιταχυνθούν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε ο πρώτος εορτασμός να γίνει τον ερχόμενο Μάιο.
 
Η Επιτροπή, που συστάθηκε με προτροπή του κ. Μηλιαρά και υλοποιήθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελείται από τους: Δουκιατζανάκη – Σπανάκη Χρυσούλα Πρόεδρο Συλλόγου Λασιθιωτών «Ο Δικταίος», Εργαζάκη Ιωάννη Αντιπρόεδρο Πολιιστικού Συλλόγου Πλάτης, Καραβαλάκη Ιωάννη Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριανών, Κουμαρτζή Φρίξο τ. Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσα Λασιθίου, Κρασανάκη Αδαμάντιο Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΠΟ, Παπαδάκη Εμμανουήλ Πρόεδρο Συλλόγου Τζερμιαδιανών Αττικής «Ο Κρόνος», Πετράκη Εμμανουήλ Πρόεδρο Συνδέσμου Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο», Πιταροκοίλη Περικλή Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχρού «Ο Ξένιος Ζευς» και Τζομπανάκη Αντώνιο Μέλος Δ.Σ. Πνευματικής Εστίας Οροπεδίου Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos