Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Αγίου Νικολάου οργανώνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Rex χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με μελωδίες και κάλαντα από όλο τον κόμο, με τη συμμετοχή των χορωδιών «Ουράνιο Τόξο, The rainbow choir» Αγίου Νικολάου και « Intercanto» Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η χορωδία «Ουράνιο Τόξο»
 
Η χορωδία «Ουράνιο τόξο», είναι μια πολυπολιτισμική χορωδία με αξιοσημείωτη εξέλιξη στο πέρασμα του χρόνου. ¶νθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, μόνιμοι κάτοικοι Αγίου Νικολάου, ένωσαν τις φωνές τους για να θυμθούν να τραγουδήσουν και να κάνουν γνωστά τα τραγούδια της πατρίδας τους.
Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η μουσικός Ίνκα Πεδιαδίτη. Το Σεπτέμβριο του 2005 η χορωδία «Ουράνιο τόξο» σε συνεργασία με τη χορωδία της Βόννη «multi kulti chor» συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για αυτήν την εμφάνιση.
 
Η φιλοσοφία της χορωδίας, όπως διαφαίνεται απ την επιλογή του ονόματος της «Ουράνιο τόξο», είναι να ενώσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής, να τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, και με τη δράση τους να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας.
 
Η Χορωδία Intercanto
 
Η χορωδία Intercanto, δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2000. Είναι μικτή, τετράφωνη χορωδία και αποτελείται από 45 χορωδούς, κυρίως ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές χώρες αλλά ζουν και εργάζονται μόνιμα στην Κρήτη.
 
Μέλη διαφορετικών εθνοτήτων συγκεντρώθηκαν αρχικά για να εκφράσουν μέσω της μουσικής συναισθήματα και μνήμες που γεννήθηκαν στις πατρίδες τους. Διευθύντρια είναι η κ. Νεκταρία Λαουμτζή καταξιωμένη μουσικός και μαέστρος.
 
Το ρεπερτόριο της είναι ποικίλο και συνίσταται κυρίως από ξένα παραδοσιακά τραγούδια, συνθέσεις των Θεοδωράκη και Χατζηδάκη, θρησκευτικούς ύμνους, κλασικά musicalw κ.α.
 
Έχει δώσει συναυλίες στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου, σε καθολικές εκκλησίες, σε τελετές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ έχει λάβει μέρος και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις : Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2004-2005.
 
Επίσης η χορωδία συνόδευε τη σολίστ Μαρία Φαραντούρη στο «Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη» με την Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κύκλος Λιμάνια Πολιτισμού 2005».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos