με τα προβλεπόμενα μέτρα ο αγιασμός σε Σητεία και Ιεράπετρα
από παλαιότερο αγιασμό των υδάτων στη Σητεία

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλοςθα συλλειτουργήσει με τον Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Σητείας.

Ανάλογη τελετή θα πραγματοποιηθεί και στο λιμάνι της Ιεράπετρας, αφού προηγηθεί η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Μερά.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, που επιθυμούν να μετάσχουν στις παραπάνω τελετές, να τηρούν επ’ ακριβώς τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής και τις αποστάσεις που προβλέπονται για την τέλεση θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους για την αποφυγή μεταδόσεως του κορονοϊού COVID -19, όπως αυτά προσδιορίζονται από τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, μήνυμα για τα Χριστούγεννα

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos