Μνήμες από τη Μικρασία και τον ΠόντοΟ Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμπέλου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Αγίου Νικολάου διοργάνωσα έκθεση με μαρτυρίες και τεκμήρια από τη ζωή και την περιπέτεια των προσφύγων με τίτλο «Μνήμες από τη Μικρασία και τον Πόντο». Η έκθεση λαμβάνει χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου.

Τα εγκαίνεια έγιναν το βράδυ της Τετάρτη, (17/5), με παρόντες πολλούς απογόνουν μικρασιατών προσφύγων.
Τόσο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, όσο  και ο αντιδήμαρχος, αλλά και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αναφέρθηκαν στις μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής, που σε πέρασαν σε όλους μέσα από τους πρόσφυγες.
ΜΟυσικά όργανα στην έκθεσηΗ πρόεδρος του Στυλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων, αναφέρθηκε στη προσπάθεια και στους συντελεστές που βοήθησαν.

Η έκθεση αποτελείται από σκεύη, μουσικά όργανα εποχής, αλλά και φωτογραφίες από τις αρχές του αιώνα. Ορισμένες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέριος αφού πρόκειται για στιγμής ζωής προγόνων, κατοίκων σήμερα του Αγίου Νικολάου.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 22 Μαΐου θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10:00π.μ. – 14:00μ.μ. και 18:00 – 21:00 μ.μ.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos