Μουσικές στιγμές στο μουσείο
Λίλυ Δάκα, Γιάννης Πετράκης

Ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες στο αρχαιολογικό μουσείο Αγίου Νικολάου, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, η τελευταία όμως, έδειξε ότι οι αίθουσες “πέφτουν μικρές” στη περίπτωση συναυλιών.

Έτσι μετά τις εκθέσεις για το Νίκο Κούνδουρο, και το Who is Lalas, στα πλαίσια της έκθεσης “Μια παρήγορη ιδέα” της Πινακοθήκης Βιάννου Σάββας  Πετράκης, το βράδυ της Τετάρτης (27/12), παρακολουθήσαμε “Μουσικές στιγμές στο Μουσείο”, την Λίλυ Δάκα στο πιάνο και τον Γιάννη Πετράκη στο βιολί, σε έργα, Mozart, Bach και Κωνσταντινίδη.

Μουσικές στιγμές στο μουσείοΗ αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, όπως επίσης και αρκετοί όρθιοι θεατές άκουσαν είτε από τις διπλανές αίθουσες, είτε από το αίθριο.

Θετικό, λοιπόν, το εγχείρημα, να ανοίξει το μουσείο τις πόρτες του σε εκθέσεις ή σε άλλα είδη τέχνης όπως μουσική, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας με τη συνεργασία του ΠΑΟΔΑΝ.

Να ευχηθούμε πάντως να αποπερατωθεί η ανακαίνιση του που “σέρνεται” λόγω του σπαγγοραμένου υπουργείου πολιτισμού για να παίξει το μουσείο τον πλήρη ρόλο του, όλο το χρόνο, σε επισκέπτες και ντόπιους ….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos