Ο Άη Βασίλης και οι Βοηθοί του σας περιμένουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου!

Εδώ και μέρες άρχισαν να μυρίζουν Χριστούγεννα…Κάτι Χριστουγεννιάτικες γιορτές μαθητών, κάτι όμορφα παζάρια σε διάφορα σημεία της πόλης, σε συνδυασμό και με το κρύο και τις βροχές συνθέτουν τον γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ … Όλα είναι έτοιμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου για να φιλοξενηθεί ο Άη Βασίλης από τις 22/12 έως τις 30/12. Οι Βοηθοί τού, έβαλαν τα δυνατά τους για να μεταμορφωθεί ο χώρος σε ένα χριστουγεννιάτικο ζεστό σπίτι. Διάφορα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια , θα κρατήσουν καθημερινά συντροφιά στα παιδιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δράσεις είναι σχεδιασμένες και θα υλοποιηθούν από αξιόλογους επαγγελματίες παιδαγωγούς: Βρεφονηπιακός σταθμός ‘’Μικρούληδες Juniors Academy”, Βρεφονηπιακός σταθμός «Η χώρα του παραμυθιού», Γερμανικό Φροντιστήριο Ράνια & Μαρία Τζανοπούλου-Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδα,  ‘’Λευκό Πανί’’ Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης Παιδιών, Ελένη Κουνενάκη – παιδική yoga, Ε.Σ.Τ.Ι.Α. Κέντρο Ανάπτυξης για το Παιδί και τον Ενήλικα, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου καθώς και εθελοντές παιδαγωγούς: Ανθούλα Ρουμπελάκη, Ιωάννα Κρητσωτάκη, Βίκυ Μιχαλακάκη, Μαρία Φαρσάρη.

Θερμή παράκληση, τα παιδιά που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια να είναι συνεπή στην ώρα τους ώστε να μπορέσει να κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα.

Επιπλέον,όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Άη Βασίλης θα μοιράζει, στα παιδιά ηλικίας από 21/2 -8 ετών, τα δώρα του Δήμου, με την ένδειξη της δωροκάρτας, η οποία θα μοιραστεί αυτές τις ημέρες στους μαθητές των σχολείων. Δίνεται η δυνατότητα λοιπόν -εκτός από την καθιερωμένη γιορτή στην Πλατεία  στις 31/12, όπου μοιράζονται τα δώρα του Δήμου – να μπορούν τα παιδιά να δουν από κοντά τον  Άη Βασίλη και να φωτογραφηθούν μαζί του! 

Ελάτε λοιπόν για παραμύθια, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, χριστουγεννιάτικη γιόγκα, γλυκίσματα, ευχόδεντρα, ήθη και έθιμα άλλων χωρών, τραγούδι, ζωγραφική, γράμματα δώρα και φωτογραφίες με τον Άη Βασίλη και άλλα πολλά! Προσοχή! Μπορεί να εμφανιστούν οι Καλικάντζαροι και τα Ξωτικά! Ανοικτά από το Σάββατο 22 /12 μέχρι την Κυριακή 30/12(εκτός τις 25/12) στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, ΩΡΕΣ: 5-8 το απόγευμα.

Διοργάνωση: ΠΑΟΔΑΝ

Ο Άη Βασίλης και οι Βοηθοί του, πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

5.00-6.30 Αφήγηση παραμυθιού ‘’Γράμμα στον Άη Βασίλη’’ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Μια τρυφερή ιστορία για ένα ποντικάκι με χρυσή καρδιά που βοηθάει τον Άη Βασίλη να διαλέξει τα τέλεια δώρα! Ελάτε να γράψουμε το δικό μας γράμμα στον Άη Βασίλη! Το Γραμματοκιβώτιο του Άη Βασίλη θα παραμείνει μέχρι τις 28/12 για να δεχτεί τα γράμματα των παιδιών! (Ηλικία: 3+)

6.30-8.00  ‘’Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ήχοι’’              

Ένα εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό την δημιουργία μιας χριστουγεννιάτικης ορχήστρας! Ελάτε να ψάλλουμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων! (Ηλικία: 5+)

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσεων: Βρεφονηπιακός σταθμός ‘’Μικρούληδες Juniors Academy”. Eμψυχώτριες : Ρουμπελάκη Ελένη- Αιμιλία Μασσάρου-Έλλη Δουραμάνη- Αργυρώ Καμπανού-Ανατολιωτάκη Σοφία- Κωνσταντίνα Διαλυνά, παιδαγωγοί

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

5.00-6.30 Αφήγηση παραμυθιού ‘’Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη’’, του Κυριάκου Χαρίτου

Ο Φον Κουραμπιές και ο Κόμης Μελομακαρόνης, είναι συνεχώς σε πόλεμο! Ποιο γλυκό είναι το αγαπημένο όλων και το επίσημο «Γλυκό των Χριστουγέννων»; Θέλετε να μάθουμε τον νικητή αυτής της διαμάχης;

6.30-8.00 ’’ Μάχη στην Κουζίνα: Στρατός Κουραμπιέδων εναντίον Στρατού Μελομακαρόνηδων’’

Ελάτε να φτιάξουμε και εμείς νόστιμα γλυκά των Χριστουγέννων. Μεγάλος μας κριτής ο Άη Βασίλης! Ας κερδίσουν οι καλύτεροι!

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσεων: Βρεφονηπιακός σταθμός «Η χώρα του παραμυθιού». Εμψυχώτριες : Δρακωνάκη Ελένη Μόνικα- Μουστακάκη Γεωργία, νηπιαγωγοί, Δεμέτζου Γεωργία- Πεδιαδίτου Χρυσοβαλάντω  Πάνου Μαρία- Παγκάλου Ρούλα- Πρασσωτάκη Σοφία- Μακράκη Αθηνά- Μυλωνάκη Μαρία, βρεφονηπιοκόμοι

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12

5.00-6.30 ‘’Χτύπα Καμπανάκι’’

Μέσα από το τραγούδι, την κίνηση και το παιχνίδι μαθαίνουμε γερμανικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. (Ηλικία: 4-7 ετών).

6.30-8.00 ‘’Χριστούγεννα με τον Μότσαρτ στην Βιέννη’’

Ένα βιωματικό εργαστήρι όπου με την βοήθεια του Μότσαρτ θα ταξιδέψουμε στην Χριστουγεννιάτικη Βιέννη και θα γνωρίσουμε τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Αυστρίας. (Ηλικία: 7-9)

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσεων: Γερμανικό Φροντιστήριο Ράνια & Μαρία Τζανοπούλου, Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδα. Εμψυχώτριες: Ράνια Τζανοπούλου, Μαρία Τζανοπούλου , Καθηγήτριες Γερμανικής Γλώσσας, Συνεργάτες Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/12

5.00-6.30  ’’Η Γέννηση του Χριστού μας’’, της Παλιάκη-Μπόκα Μαρίνα

Μία δράση για την ιστορία της γέννησης του Χριστού, μέσα από γνωστές αγιογραφίες. Σας περιμένουμε να φτιάξουμε το δικό μας βιβλιαράκι για τη γέννηση του Χριστού!

6.30-8.00  ‘’Βασιλειάδα, μια διαφορετική πόλη’’   

Ποια είναι αυτή η πόλη και τι περίεργο όνομα είναι αυτό; Ελάτε να μάθουμε για αυτήν και να κάνουμε ένα μεγάλο κολάζ!

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσεων: Κρητσωτάκη Ιωάννα-Ρουμπελάκη Ανθούλα, εκπαιδευτικοί-εθελόντριες Κουνδούρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης

ΤΡΙΤΗ 25/12 ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΑΡΓΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/12

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

5.00-6.30 Θεατρικό Παιχνίδι “Η γιορτή των Ξωτικών!”

(Εώς 15 παιδιά, για ηλικίες: 4-6 )

 6.30-8.00 Θεατρικό Παιχνίδι “Η γιορτή των Ξωτικών!”

(Εώς 15 παιδιά, για ηλικίες: 6-8 

 Η γιορτή των Ξωτικών πλησιάζει και οι προετοιμασίες ξεκινούν! Θα καταφέρουν τα Ξωτικά να φανούν ψύχραιμα και να αντιμετωπίσουν τις αναποδιές; Ελάτε να παίξουμε και με εμψυχωτική διάθεση να κάνουμε το αδύνατο…δυνατό!

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσης: ‘’Λευκό Πανί’’ Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης Παιδιών. Εμψυχώτρια:Μιράντα Συλλιγάρδου, παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικού  παιχνιδιού

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

5.00-6.00 & 6.00-7.00 & 7.00-8.00 Παιδική yoga

Για να μπορέσουν τα ξωτικά να φέρουν εις πέρας όλες τις χριστουγεννιάτικες δουλειές τους, χρειάζονται λίγη άσκηση μαζί με αυτοσυγκέντρωση! Σας περιμένουμε! (εώς 10 παιδιά, ηλικία: 4-9)

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσης: Ελένη Κουνενάκη, δασκάλα παιδικής yoga

ΠΕΜΠΤΗ 27/12

5.00-6.30 Αφήγηση παραμυθιού ‘’Ο Άη Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους’’ του Ε.Τριβιζά

Σε ποιες περιπέτειες έμπλεξε πάλι ο Άγιος Βασίλης; Θα ακούσουμε την ιστορία με τη συνοδεία μιας κιθάρας που της αρέσει να λέει παραμύθια!

6.30-8.00 ‘’Οι περιπέτειες του Άη Βασίλη’’

Θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητικά παιχνίδια με θέμα τον πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων, τον Άγιο Βασίλη!

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσεων: Ε.Σ.Τ.Ι.Α. Κέντρο Ανάπτυξης για το Παιδί και τον Ενήλικα. Εμψυχώτριες: Σταυρούλα Δελημπαλταδάκη, ψυχολόγος-παιδαγωγός, Μαρία Μασσάρου, νηπιαγωγός– θεατροπαιδαγωγός, Μαρία Μαυροφόρου, λογοθεραπεύτρια-μουσικός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12

5.00-6.30 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

6.30-8.00 ‘’Γίνε ένας σπουδαίος Καλικάτζαρος!’’

Αν θέλετε να περάσετε τη Σχολή Καλικατζάρων και να πάρετε το πτυχίο του σπουδαίου καλικάτζαρου, σας περιμένουμε!

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσεων: ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12

5.00-6.30 ‘’Καλικατζαρομπερδέματα’’

Τα καλικατζαράκια έχουν όρεξη για παιχνίδια! Εσείς;

6.30-8.00 ’’ Εργοστάσιο σοκολάτας’’

Ελάτε να φτιάξουμε τα δικά μας σοκολατένια γλειφιτζούρια!

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσεων: 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12

5.00-8.00  Χριστουγεννιάτικη κατασκευή ‘’ Η Κάλτσα του Άη Βασίλη’’

Στο σπίτι του Αϊ Βασίλη  δεν θα μπορούσε να λείπει  φυσικά η κάλτσα του ….Κάτω από το δέντρο ή το τζάκι του! Ελάτε μικροί, μεγάλοι, με την καλή σας διάθεση να την φτιάξουμε παρέα με χρώματα, φαντασία, χαμόγελα και αγάπη!Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσης: Βίκυ Μιχαλακάκη, εικαστικός

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos