Ο Ρυθμός των Χριστουγέννων είναι μέσα σου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Kατερίνα Κανδυλάκη και η Βίκη Χρηστάκη σάς προσκαλούν σε ένα βιωματικό εργαστήρι για την επιστήμη του ρυθμού,  την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, 11:00-12:30.

Αν είσαι 8 έως 10 ετών, αν κουνιέσαι ξέφρενα σε κάθε νότα, γουρλώνεις τα µάτια µε το άκουσµα ενός παράξενου ήχου και γεµίζεις ολόκληρα µπλοκ ζωγραφικής µε την ίδια µουτζούρα, να ξέρεις ότι αυτό το εργαστήρι είναι για σένα! Αυτό το εργαστήρι είναι αφιερωµένο στην υπέροχη περιέργεια σου! Μπαίνουµε στο Μουσείο µε µια επιστήµονα και παρασυρόµαστε από τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να ανακαλύψουµε τον ρυθµό του σώµατός µας και πώς αυτός αλλάζει όταν τρέχουµε. Παρατηρούµε τον ρυθµό της φύσης και φτιάχνουµε κύµατα. Γινόµαστε µαέστροι και στέλνουµε ρυθµικά µηνύµατα. Δημιουργούμε τον δικό µας πίνακα σε ολόκληρο το πάτωµα του Μουσείου, µια πρωτότυπη µουσική παρέλαση.

Με οµαδικές δραστηριότητες προσεγγίζουµε την επιστήµη βιωµατικά, µαθαίνουµε για τον ρυθµό στον εγκέφαλο, νιώθουµε την σύνδεση µεταξύ αναπνοής και κίνησης, µεταδίδουµε ρυθµικά µηνύµατα, και αναπτύσσουµε σχέσεις εµπιστοσύνης µέσα από τη συγχρονισµένη κίνηση της οµάδας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση : Kατερίνα Κανδυλάκη & Βίκη Χρηστάκη

Απευθύνεται σε παιδιά:  8 έως 10 ετών  

Ώρες: 11:00-15:30

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

Απαραίτητη κράτηση θέσης: 2810-393630

Περιορισμένες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Κατερίνα Κανδυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και µεγάλωσε στο Ηράκλειο. Ήθελε να γνωρίσει τον κόσµο και ξεκίνησε το ταξίδι της στην Αθήνα σπουδάζονταz Ελληνική Φιλολογία. Η περιέργειά τηz για την γλώσσα και την οµιλία την οδήγησε στην Γερµανία ,όπου έκανε µεταπτυχιακό στην Γλωσσική Τεχνολογία και µετέπειτα διδακτορικό στην Νευροβιολογία της Γλώσσας. Εργάστηκε δύο χρόνια στο Λονδίνο, στο Imperial College London και έπειτα έλαβε υποτροφία από την Ευρωπαική Κοµισιόν (Marie Sklosowska-Curie fellowship) για να µελετήσει τον ρυθµό στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Από το 2018 ερευνά τον ρυθµό στο Πανεπιστήµιο του Μάαστριχτ και ακροβατεί καθηµερινά µεταξύ Ολλανδίας, όπου δουλεύει και Βελγίου, όπου διαµένει. Τον τελευταίο χρόνο η Κατερίνα συνδυάζει την έρευνά της στον ρυθµό µε την κίνηση της Μάργκαρετ Μόρρις και δηµιουργεί βιωµατικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Η Βίκη Χρηστάκη µεγάλωσε στο Ηράκλειο και έπειτα πήρε µια βαλίτσα και ταξίδεψε, κουβαλώντας πάντα ένα τετράδιο και ένα µολύβι. Πήγε στην Μυτιλήνη και σπούδασε στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου, Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες. Μετακόµισε για λίγο στη Δανία, όπου σπούδασε Filmmaking. Μετά δούλεψε στην ιδιωτική τηλεόραση και σε κινηµατογραφικέz παραγωγές. Στα διαλείµµατα έγραφε σενάρια, δύο από αυτά χρηµατοδοτήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου και βραβεύτηκαν από το Φεστιβάλ Δράµας. Το 2013 έκανε µεταπτυχιακέz σπουδέz στο τµήµα Arts & Culture του Πανεπιστηµίου του Άµστερνταµ. Παράλληλα φοίτησε στην Ακαδηµία Καλών Τεχνών Gerrit Rietveld, όπου γνώρισε την τέχνη του performance. Από το 2016 δηµιουργεί εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες για ιδιωτικούς φορείς και µουσεία. Εµπνέεται από τη θάλασσα, τα σύννεφα και καλλιτέχνες όπωz τον Herve Tullet και τον Jacques Tati. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως Υπεύθυνη του Τµήµατος Εκπαίδευσης στο Μουσείο Καζαντζάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: