Ο Φάρος, συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας

Με την πολυαναμενόμενη ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 21:15, στο θερινό σινέ ‘Χριστίνα’ θα προβληθεί “Ο Φάρος – The Lighthouse”, Καναδο-αμερικανικής παραγωγής 2019, διάρκειας 109′ και πρωταγωνιστές τους: Γουίλεμ Νταφόε και Ρόμπερτ Πάτινσον.

Υπόθεση: Στα τέλη του 19ου αιώνα, δυο άντρες αναλαμβάνουν τη φύλαξη ενός φάρου που βρίσκεται στην κορυφή ενός μικροσκοπικού και ανεμοδαρμένου νησιού. Για τέσσερις εβδομάδες θα αναγκαστούν να δώσουν μια κλιμακούμενη μάχη με τον αφιλόξενο τόπο, τη μοναξιά, τις δοξασίες, τις ενοχές, τους γλάρους και το αλκοόλ… ΄Ερχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με την αδυσώπητη απομόνωση και τον θυελλώδη καιρό αλλά και με την ψυχολογική καταιγίδα που σύντομα ξεσπά ανάμεσά τους, καθώς επιδίδονται σε ένα αλόγιστο παιχνίδι ανταγωνισμού και ψυχολογικού ελέγχου. Βιώνουν αλλόκοτες εμπειρίες που διαταράσσουν την ψυχική τους ισορροπία, ενώ τα μυστικά και τα ψέματα που κρύβουν τους φέρνουν στα όρια τους. Η αναγκαστική συνύπαρξη, η ερωτική στέρηση, μαζί με μερικά μπουκάλια ρούμι τους οδηγούν σε μια εκρηκτική πορεία στα όρια της ψύχωσης και της παράνοιας…

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ταλαντούχου δημιουργού ξεπερνά κάθε προσδοκία, βραβεύεται στις Κάνες, σε άλλα διεθνή φεστιβάλς και ήταν υποψήφια για ΄Οσκαρ φωτογραφίας. Εμπνέεται ξανά από μια αληθινή ιστορία από το μακρινό παρελθόν, για να στήσει ένα καθηλωτικά στιλιζαρισμένο φιλμ που κινείται ανάμεσα στο θρίλερ και στην ταινία τρόμου, συνοδευμένο από διακριτικά κωμικά στοιχεία. Ταυτόχρονα ο “Φάρος” είναι ένα συναρπαστικό ψυχολογικό δράμα, που εξερευνά την δαιδαλώδη ανδρική ψυχολογία, χωρίς να δίνει έμφαση στην ωμή βία αλλά σε μια συνεχή αίσθηση απειλής.

Η ταινία είναι κατάλληλη άνω των 16 ετών. Περισσότερες πληροφορίες, αφίσα, φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία ταινίας στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos