παιγνίδια από το χθες στο σήμερα, Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμεριάκου
παιγνίδια από το χθες στο σήμερα, Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμεριάκου

Εκείνος που τα φυλάει, βάζει τη μια παλάμη τεντωμένη πίσω από τη μασχάλη και την άλλη στο μάτι που είναι ανοιχτή η παλάμη.

Το μάτι φυσικά σκεπασμένο για να μην βλέπει τα παιδιά που θα του χτυπήσουν την παλάμη. Ένας λοιπόν την χτυπά δυνατά και όλοι οι άλλοι (μαζί και αυτός που χτύπησε), σηκώνουν το χέρι και φωνάζουν: Μπιζ !! (τάχα ποιος χτύπησε); Εκείνος που έφαγε το χαστούκι στη χούφτα του προσπαθεί να μαντέψει ποιος ήταν. Αν τον βρει παίρνει αυτός τη θέση του. Αν όχι, τα φυλάει ο ίδιος και τις τρώει μέχρι που να πετύχει εκείνον που τον χτύπησε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμεριάκου, μας εκπλήσσει για άλλη μια χρονιά με το ημερολόγιο του. Αυτή τη φορά το βιβλιαράκι, εκτός των ημερών και μηνών και εορτών, περιέχει περιγραφές από παιδικά παιγνίδια με τα οποία διασκέδαζε η πιτσιρικαρία μερικές δεκαετίες πριν, όταν δεν υπήρχαν υπολογιστές, κινητά, Facebook κλπ.

Όπως λένε τα μέλη του συλλόγου στο πρόλογο: τα πιο αγαπημένα παιγνίδια ήταν αυτά που φτιάχναμε μόνοι μας, αφού η κατασκευή τους, η συνεχής τροποποίηση και τελειοποίηση τους, αποτελούσε από μόνη της το μεγαλύτερο ίσως παιγνίδι.

Το ημερολόγιο μπορείτε να βρείτε είτε από τον Σύλλογο: 2841026509, 6932458295, ή στα βιβλιοπωλεία της περιοχής. Σίγουρα θα το κρατήσετε όλο το 2015, αλλά και μετά, όπως και τα προηγούμενα ημερολόγια.

Διαβάστε ακόμα:

Ένα ημερολόγιο που ξεχωρίζει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χουμεριάκου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos