Νίκου Βλάσση, Σπιθολέοντας
Νίκου Βλάσση, Σπιθολέοντας

Στη γενέτειρα του συγγραφέα Νίκου Βλάσση, τη Νεάπολη, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Σπιθολέοντας», που εκδόθηκε το 2013, την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014, ώρα 20.00, στο κινηματοθέατρο Δρήρος.

Ομιλητές: Μαρία Παυλάκη, φιλόλογος, Άννα- Μαρία Βλάσση, εκδότρια, Νίκος Βλάσσης, συγγραφέας, συντονίζει η Μαρία Κωστάκη, πρόεδρος ΠΛΕΑΜ.

Στο συναρπαστικό αυτοβιογραφικό και άκρως αποκαλυπτικό αυτό βιβλίο με ιστορικά και κυρίως λαογραφικά στοιχεία ο δημιουργός εξομολογείται δημόσια από τα μύχια της ψυχής του, χωρίς δισταγμό, με πραγματικά στοιχεία και ονόματα, ενώπιος ενωπίω. Έτσι ο αναγνώστης με αφετηρία το Μεραμπέλλο και τέρμα την Αθήνα γίνεται συνεπιβάτης, ταυτίζεται, συγκινείται και αγωνιά παρακολουθώντας τον ήρωα.

«Σκεφτόμουν και ξανασκεφτόμουν… Πώς αντίκρισα αυτό τον κόσμο, τα πρωτοπερπατήματά μου, τα παιδιάστικά μου χρόνια, τα μεγαλώματά μου, τι κέρδισα, τι έχασα, το ένα, το άλλο, πολλά…
Και τι δεν έβλεπα, πριν γράψω αυτό το βιβλίο. Χιλιάδες οι μνήμες από τα κελάρια του νου, στροβιλίζονταν ανακατωμένες ζωντανές μπροστά μου, λες κι έκαναν σεργιάνι στα μονοπάτια της ζωής μου όλης. Κι ήταν τόσο πλούσιο το υλικό που μ’ έσπρωξε να το καταγράψω σε βιβλίο με μυθιστορηματικό τρόπο δοσμένο και με μεράκι βγαλμένο, πριν χαθεί στην αιωνιότητα.»
δηλώνει ο συγγραφέας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos