Goran BregovicΣυναυλία με τον Γκόραν Μπρέκοβιτς και τον Ψαραντώνη, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη λειτουργία νέου ξενώνα φιλοξενίας νεαρών Κρητικών που βρίσκονται σε απεξάρτηση από ναρωτικά, οργανώνεται στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου σήμερα.
Η συναυλία, η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Βοήθειας Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος “Αριάδνη” του ΚΕΘΕΑ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου και της Νομαρχίας Ηρακλείου, θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ.
Σχετικό οίκημα και υπαίθριος χώρος για τη λειτουργία του ξενώνα, που βρίσκεται στο 9ο χιλιόμετρο του δρόμου Ηρακλείου-Μοιρών, έχει ήδη παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως τόνισαν σε χθεσιν συνέντευξη Τύπου, στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
ΨαραντώνηςΜε μότο “Η ζωή δεν παίζεται” και θέλοντας να στείλει το μήνυμα προς όλους τους Κρητικούς ότι «υπάρχει ελπίδα» στο πρόβλημα απεξάρτησης από τα ναρκωτικ, ο Σύλλογος προώθησε τη συγκεκριμένη συναυλία, ένα εγχείρημα δύσκολο οικονομικά, όπως τονίστηκε, με σκοπό να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτιρίου. Η επισκευή του κτιρίου εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 100.000 ευρώ, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευελπιστούν ότι ένα μέρος των χρημάτων θα μαζευτεί από τα έσοδα της συναυλίας.
Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Αλεγκάκη, το Θεραπευτικό Πρόγραμμα “Αριάδνη” λειτουργεί στο Ηράκλειο από το 1993, βασίζεται στον εθελοντισμό και εκπονείται χωρίς την παροχή υποκατάστατων στους υπό απεξάρτηση χρήστες που συμμετέχουν σε αυτό. Σκοπός του Συλλόγου από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του δεν είναι μόνο η υποστήριξη του Θεραπευτικού Προγράμματος “Αριάδνη”, αλλά και η στήριξη των οικογενειών των χρηστών, καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τα ναρκωτικά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Ο Σύλλογος Οικογένειας του Προγράμματος μετρά τρία χρόνια λειτουργίας, και χωρίς την αφιλοκερδή υποστήριξη των εθελοντών, οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη αφιερώνουν σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους για τις ανάγκες του προγράμματος, τίποτα δε θα ήταν εφικτό να γίνει.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Χουστουλάκης κάλεσε όλους τους φορείς της Κρήτης να σταθούν κοντά στο πρόγραμμα και στην πορεία του Συλλόου και να συνδράμουν στο «ιερό», όπως το χαρακτήρισε, έργο που επιτελούν οι εθελοντές, οι οποίοι, όπως τόνισε, «με μεγάλες θυσίες συμβάλλουν στο πρόγραμμα και δίνουν όλο σχεδόν τον ελεύθερο χρόνο τους για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, το οποίο είναι συγχρόνως και αποτεεσματικό».
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο κάλεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Πολιτεία να στηρίξει οικονομικά τους σκοπούς του προγράμματος, ευχαριστώντας παράλληλα όσους τους στηρίζουν στην προσπάθεια ανέγερσης νέου ξενώνα. Ο ήδη υπάρχω ξενώνας επί της οδού Χάνδακος, όπως επισημάνθηκε, δεν μπορεί να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν στο νομό.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos