Η χορωδίαΜια ξεχωριστή βραδιά στο κλίμα των ημερών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Τετάρτης (21/12) οι παρευρισκόμενοι στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της νεανικής δημοτικής χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χερσονήσου. Ο μικρός τυμπανιστής, η ¶για Νύχτα, White Christmas, γιορτινά τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και η αφήγηση με οπτικοακουστικά μέσα του παραμυθιού «κύριε ¶γιε Βασίλη, η παραγγελία για τα όπλα άκυρη» ταξίδεψαν το κοινό σε χαρμόσυνους, εορταστικούς ρυθμούς.

Η Δημοτική Χορωδία Χερσονήσου ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2005 από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χερσονήσου και τη διεύθυνσή της ανέλαβε η μουσικολόγος, Έφη Βετουλάκη, με τη συνεργασία του Γιάννη Γ. Τσαγκαράκη. Ήδη η χορωδία έχει εμφανιστεί στο Ηράκλειο, στις καλοκαιρινές συναυλίες του Δήμου Χερσονήσου και έχει ηχογραφήσει δύο cd με χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Λειτουργεί όλο το χρόνο και δέχεται νέα μέλη άνω των δέκα ετών που επιθυμούν να ασκηθούν στο χορωδιακό τραγούδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορωδία πλαισιώνεται και από την ορχήστρα «Πλειάδες», που αποτελείται από νέους ταλαντούχους μουσικούς που παίζουν κιθάρα, μπαγλαμά, ακορντεόν, φλάουτο, μαντολίνο και μπουζούκι.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου που καλωσόρισε τον κόσμο στην εκδήλωση: «Το άνοιγμα ενός παραθύρου στην καλλιτεχνική έκφραση και στην πνευματική καλλιέργεια αποτελεί το αποτελεσματικότερο αντίδοτο στους πειρασμούς που παραμονεύουν σε συνθήκες ανάπτυξης, όπως αυτές που χαρακτηρίζουν τη δική μας κοινωνία. Η προσπάθεια, της οποίας σήμερα βλέπετε τα αποτελέσματά της και για την οποία πρέπε να συγχαρώ τους μικρούς καλλιτέχνες, αλλά και όλους τους συντελεστές, αποτελεί το «δίδυμο αδερφάκι» της φιλαρμονικής του Δήμου που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την Κυριακή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση.»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos