Όστρακα και Κοχύλια του Λασιθιώτικου βυθού που σε μαγεύουν
μια από τις δημιουργίες

Στο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίου Νικολάου στον πεζόδρομο, φιλοξενείται από 30/07/ έως 12/08/2022 και ώρες, 17:00-22:00 η έκθεση του Γιάννη Πολυχρονάκη με θέμα «Όστρακα και Κοχύλια από τις Θάλασσες του Νομού Λασιθίου».

Με τα εκθέματα του ο Γιάννης Πολυχρονάκης μας εκφράζει την αγάπη του για το θαλάσσιο περιβάλλον και παράλληλα μας αναδεικνύει πόσες ομορφιές μας κρύβει ο βυθός, με την πολύτιμη συλλογή του.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει διάφορα είδη οστράκων κοχυλιών και άλλων ειδών και η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει διάφορες συνθέσεις.

Όστρακα και Κοχύλια του Λασιθιώτικου βυθού που σε μαγεύουν
ο Γιάννης Πολυχρονάκης με μια από τις δημιουργίες του

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί αντίστοιχη έκθεση με ανάλογη πληρότητα στο αντικείμενο.

Είναι λοιπόν τιμή για τον Άγιο Νικόλαο και την ευρύτερη περιοχή το ότι ένας συντοπίτης μας εκθέτει ένα τόσο σημαντικό απόκτημα.

Όστρακα και Κοχύλια του Λασιθιώτικου βυθού που σε μαγεύουν
Η Κρήτη με κοχύλια

Ο εκθέτης μας είπε ότι ανέκαθεν τον μάγευε η θάλασσα και τα μυστήρια της, 20 χρόνια συλλέγει τα όστρακα και τα κοχύλια από τις Λασιθιώτικες θάλασσες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με αφορμή τον κορονοϊό λόγο περιορισμών σε εξόδους και πολλών δραστηριοτήτων αφιέρωσε περισσότερο χρόνο, ολοκληρώθηκε η συλλογή του ώσπου έφτασε και η κατάλληλη στιγμή της έκθεσης που πραγματικά εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιάννη Πολυχρονάκη για το αποτέλεσμα, καλή συνέχεια και αναμονή για μια επόμενη συλλογή.!!

Μαρία Κασωτάκη

Print Friendly, PDF & Email