χορεύοντας στο Μεραμπέλλο
όλοι οι χορευτές, χορεύοντας Κρητικό συρτό πριν δείξουν τις ικανότητες τους επί σκηνής

Χρώματα, μουσικές, χορούς, γέμισε για τέσσερις μέρες όλο το Μεραμπέλλο αφού το 1ο διεθνές φεστιβάλ χορού, χορεύοντας στο Μεραμπέλλο, πήγε παντού: Σίσι, Ελούντα, Καλό Χωριό, Κριτσά και Άγιο Νικόλαο.

Ειδικά στον Άγιο Νικόλαο, στη λίμνη όπου βρέθηκαν μαζί όλα τα χορευτικά συγκροτήματα, επικράτησε αδιαχώρητο από τον κόσμο που βρέθηκε ασφυκτικά γύρω από τη σκηνή, στη προσπάθεια του να δει τους χορευτές.

Πήραν μέρος συγκροτήματα με χορευτές από την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Γερμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και τα Ελληνικά Συγκροτήματα, Ρέα, Θρακική Εστία και το Κρητικό συγκρότημα Γιαννίκου – Ταμιωλάκη.

Το θέαμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθήλωσε για ώρες το κοινό, που για πρώτη φορά είχε τη δυνατότητα να δει τόσους χορευτές από διάφορα μέρη του κόσμου, μαζεμένους σε ένα σημείο.

Και επειδή υπήρξαν και τα παράπονα από τον κόσμο που δεν μπορούσε να δει στον Άγιο Νικόλαο, μήπως ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα πρέπει να ερευνήσει τη πιθανότητα να γίνονται αντίστοιχα δρώμενα σε πλωτή εξέδρα, μέσα στη λίμνη;

Δείτε μια video περίληψη από τα συγκροτήματα:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos