15ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων
15ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης Διοργανώνει για 15η φορά το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μετά από 15 χρόνια το Αντιπολεμικό Διήμερο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το 2002 η αφορμή που μας έκανε να ξεκινήσουμε το εγχείρημα αυτό ήταν ο πόλεμος των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, σήμερα οι πόλεμοι συνεχίζουν στη Μέση Ανατολή με τους βομβαρδισμούς και τις φρικαλεότητες του ISIS. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα μέρη και τα χρόνια, αλλά οι ένοχοι παραμένουν ίδιοι και δεν είναι άλλοι από το κεφάλαιο την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ίδια παραμένουν και τα θύματα. Ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και όσοι γλυτώνουν αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους. Τεράστια κύματα προσφυγιάς, πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο και στεναχώρια στα πρόσωπα χιλιάδων ανθρώπων έχουν γίνει συνηθισμένες εικόνες που τις αντικρίζουμε καθημερινά.

Βομβαρδισμοί και θύματα λοιπόν στη Μέση Ανατολή, φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, αποτελούν το σύγχρονο πόλεμο που καλούμαστε όλοι να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την μετανάστευση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Να θέσουμε το ερώτημα: γίνεται να είναι μονόδρομος μια πολιτική που καταστρέφει τα πάντα; Να είναι μονόδρομος οι μισθοί πείνας, το ασφαλιστικό έκτρωμα και η διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού;

Σε όλα αυτά εμείς τους απαντάμε: αγώνας μαζικός και ξεσηκωμός. Αγώνας από φοιτητές και εργαζομένους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ γιατί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε την λειτουργία των πανεπιστημίων και τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Αγώνας από όλους τους εργαζομένους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση. Έμπρακτη αλληλεγγύη και αγώνας τώρα για τη βοήθεια των προσφύγων και το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς. Αγώνας λοιπόν που θα είναι ενάντια με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, τον μονόδρομο της Ε.Ε. που αποφασίζει και διατάζει και ενός χρέους που αυτοί δημιούργησαν, για να πάρουμε τη ζωή και τη χώρα στα δικά μας χέρια.

Για να έχουμε πάλι ομορφιές στην ζωή μας θα πρέπει να αγωνιστούμε. Δεν ξέρουμε αν θα νικήσουμε ή αν θα χάσουμε. Έχουμε χρέος να δώσουμε την μάχη για την σωτηρία όλου του λαού. Και τελικά αν δούμε και την ιστορία, όταν οι λαοί αποφάσισαν να συγκρουστούν έχοντας ακλόνητη θέληση, τότε τα κατάφεραν. Έτσι θα τα καταφέρουμε και εμείς.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία έχουμε επιλέξει το Αντιπολεμικό Διήμερο να γίνεται χωρίς είσοδο, ακριβώς γιατί αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που ισχύει για την πλειοψηφία του λαού. Επίσης επιλέγουμε κάθε χρόνο συνειδητά να μη συνεργαζόμαστε με χορηγούς και για αυτό ζητάμε την οικονομική ενίσχυση που δίνεται από τον κόσμο που έρχεται και παρακολουθεί το φεστιβάλ.

15ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων

8 & 9 Απρίλη
Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, Χανιά

Διοργάνωση: Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ

18:00, Συζήτηση με θέμα: “Το Πανεπιστήμιο στη δίνη της κρίσης. Ξεσηκωμός ενάντια στο νέο νομοσχέδιο.”

Ομιλητές:
Παναγιώτης Σωτήρης – πρώην μέλος ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ
Πελτέκης  Κωνσταντίνος –  φοιτητής σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
Δαφέρμου Ειρήνη –μέλος του ΚΣ της ομοσπονδίας διοικητικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

21:00 Συναυλία

Swim to Cape Sherpa
Lost Signum
RATIONALISTAS
VILLAGERS OF IOANNINA CITY

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΗ

18:00, Συζήτηση με θέμα: Πόλεμος σημαίνει προσφυγιά. Η αντίσταση των λαών θα νικήσει!”

Ομιλητές:

Αντωνόπουλος Παύλος – μέλος κέντρου μελετών της ΟΛΜΕ, μέλος του Συντονισμού για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρωτοβάθμειων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτ.συλλόγων
Παυλόπουλος Γιώργος –αρθρογράφος στις εφημερίδες «Ημερησία» και «ΠΡΙΝ»

21:00 Συναυλία

Boozies
Μ.Μαλαξιανάκης
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Β. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ – Γ. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ – Ι. Πατεράκης – Γ. Παπατζάνης

στο χώρο θα λειτουργούν:
θεματικά περίπτερα | βιβλιοπωλείο | κυλικείο-μπαρ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ

14:00, Πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας (αναχώρηση με αμάξια και πούλμαν από τη Δημ. Αγορά)
Καλούμε όλο τον κόσμο των Χανίων να συμμετάσχει στην πορεία που συνδιοργανώνουμε μαζί με σωματεία, φοιτ. Συλλόγους και άλλους φορείς της Κρήτης και της Ελλάδας. Να γίνει γεγονός παντού και να ακουστεί δυνατά ότι το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του είναι ανεπιθύμητα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

%d