16ο συνέδριοΜε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου των Λυκείων Ελληνίδων που έγινε από τη Πέμπτη (3), έως τη Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Ερμής στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η μεγάλη προσέλευση ακόμα και από Λύκεια του εξωτερικού, όσο και οι προβληματισμοί που μπήκαν πέρα από το κεντρικό θέμα, “Γυναικείοι προβληματισμοί και αναζητήσεις σήμερα”, έδωσαν αρκετή τροφή για συζήτηση στο μέλλον έως το επόμενο συνέδριο.

Παρακολούθησαν πάνω από 260 άτομα, πρόεδροι και μέλη, ενώ  δεν έλειψαν συμμετοχές από το Παρίσι, την Ουκρανία, την Αυστραλία και αλλού. Οι περισσότερες εκπρόσωποι, εξέφρασαν την αγωνία τους, τόσο για το ρόλο των Λυκείων αυτών καθαυτών, το ρόλο των γυναικών στο σήμερα, που είχε να κάνει με το 16ο συνέδριοκεντρικό θέμα του συνεδρίου, όσο και κυρίως, για τον τρόπο καταγραφής της λαογραφίας ενός τόπου, εξ ου και η παρουσία των καθηγητών κ. Ανδριώτη και Ζέρβα για θέματα ιστορίας, αλλά και έρευνας. Ειδικά δε σε μια από τις συνεδρίες  ο καθηγητής Γιάννης Ζέρβας, έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινείται η καταγραφή ενός θέματος, λαογραφικού ή μη, εισάγοντας σε συζήτηση έναν κανονισμό δεοντολογίας.

Ακόμα τέθηκαν θέματα, παρουσίας ξένων γυναικών στο τόπο μας, ή ελληνίδων στο εξωτερικό, γυναικείοι συνεταιρισμοί, ταυτότητα της γυναίκας του χθες και του σήμερα.

Το επόμενο συνέδριο (17ο) αποφασίστηκε να γίνει στη Σύρο. Από δω και πέρα, τα συνέδρια μετονομάζονται σε διεθνή.

Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο:

{gallery}16th_Lycium_Conference{/gallery}

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: