1ο Aegean Arts φεστιβαλ
1ο Aegean Arts φεστιβαλ

Όλες οι εκδηλώσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα/εργαστήρια ειναι ΔΩΡΕΑΝ.

Μουσικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή Πεδιάδος.   Ώρες έναρξης 21.30.

Παρασκευη 4 Ιουλιου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου

Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει ο Παγκοσμίως διακεκριμένος Έλληνας μαέστρος,συνθέτης και πιανίστας  Βασίλης Τσαμπρόπουλος με έργα Chopin. Ένα ταξίδι του έρωτα και του πάθους απο τον κορυφαίο καλλιτέχνη που με το διεθνές του κύρος έχει ονομαστει ώς ‘Μαστερ του Πιάνου’.

Σάββατο 5 Ιουλιου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου/σαξόφωνο

Δύο ταλαντούχες καλλιτέχνισες απο την Ανώτερη Μουσική Ακαδημία του Στρασβουργου. Η σαξοφωνίστρια Κλειώ Θεοδωρίδου γεννηθηκε στην Κρήτη. Μετά την αποφοίτηση της από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου ακολούθησe το πάθος της για το σαξόφωνο με ανώτερες σπουδές στη Γαλλία οπού συνεχίσει και σήμερα. Συνεργάζετει με την Γαλλίδα πιανίστρια HarmonyPerduκαι θα παρουσιάσουν ένα σπουδαίο πρόγραμμα με έργα των S.DMilhaud, C.Frank,G.Faύre,C.Debussy και J.Demersemar.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κάτοικος Ρεθύμνης,συγγραφέας η Γιαγιά Γωγω η Παραμυθού συναντάει τον εξαιρετικό Αγγλο κιθαρίστα RichardTaylor(ακουστική κιθάρα) για ένα βράδυ μουσικου παραμυθιού που θα μαγεύσει κάθε ηλικία!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ElPuertoΤο λιμάνι

Σε ένα ταξίδι στην Λατινική Αμερική μας ταξιδεύει ο κορυφαίος Έλληνας βιρτουόζος καλλιτέχνης Νότης Μαυρούδης. Μαζί με τον συνεργάτη του, εξαιρετικό νέο κιθαρίστα Γιωργο Τοσικιάν θα γεμίσουνε τις ψυχές και τον αστρόλουστο ουρανό με και διασκευές από μελωδίες μίας διαφορετικής κουλτούρας .

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

‘Η Μουσική ώς φάρμακο’

Ο πρωτοποριακός επιστήμονας Ελληνάς καρδιολόγος,συνθέτης και συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας παρουσιάσει ένα μουσικό διαλογο για την ερευνά του,η μουσική ως φαρμακο στην ιατρική και οι θεραπευτικές της ιδιότητες.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ρεσιταλ πιάνου

Εξαιρετική ταλεντούχος νέα καλλιτέχνισα απο το Καζακσταν, η DinaDuisenθα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα των A.Lyador,T.Ades,F.Chopin,N.Mendygallier,S.Prokofievκαι J.Haydn

Πέμπτη 10 Ιουλιου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου από ενα νέο εξαιρετικό Ελληνα συνθέτη/πιανίστα. Ο Κώστας Αναστασόπουλος υποστηρίζει με ενθουσιασμό ΄μικρότερους’ αλλά αξιόλογους συνθέτες τα έργα των οποίων αδίκως δεν παίζονται συχνά και έτσι έχει πραγματοποιιήσει πολλές πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα. Οι συνθέσεις του για πιάνο έχουν αποσπάσει εντυπωσιακά σχόλια και κριτικές. Θα παρουσιάσει έργα των J.Duphly, E.WKorngold, W.Stenhammar, E.Greig, J.Ireland και K.Anastasopoulos.

Εικαστικά δρώμενα – Ανώπολη Πεδιάδος.

Στο Dali Art Hall Cafe. Σαββατο 5 Ιουλίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου του Αμερικανού δημοσιογράφου, ποιητή και συγγραφέα Λού Δούρο, παρουσιάζει το καινουργιο του βιβλίο ΄Στο Δρόμο προς Εδώ’. Μία ποιητική συλλογή που αναδιπλώνει εμπειρίες του ταξιδιού του που τον έφερε στην Κρήτη.

Στο Dali Art Hall Café Ανώπολη. 4 – 11 Iουλίου 2014 ΄Ώρες 1000-22.00

Εκθεση ζωγραφικης έργων οκτών διεθνών καλλιτεχνών

Μαγδαλένα Μποσνιακ,Κατερινα Παπαδάκη,Γεωργία Σφακιανάκη,Δώρα Κορνηλάκη,Σίσυ Σκουλικάρη.Χρυσάνθη Κουνιανάκη,Ελλεν Βειγερς και Τζίλ Μακμόναγλ.

Εκθεση φωτογραφίας του Αποστόλου Ζέιμπέκη ‘ Κρήτη του χτές και του σήμερα’

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ανώπολής απο 4-11 Ιουλίου 2014 Ωποιαδήποτε ώρα από 1000-1500.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθησούν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από τεχνίτες του πάρκου.Εκεί θα δούνε από κοντά και θα μάθουν πώς σχεδιάζουν και φτιάχνονται τα χειροποιητα παραδοσιακά είδη. Όλα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Κάθε παρουσίαση εχει διαρκεια 15-40 λεπτά και στο Πάρκο υπάρχουν πάνω από 15 εργαστήρια όπως – Φυσητό Γυαλί,Σκαλιστή ελιά,Παραδοσιακά υφαντά.Ειδη κεραμικών.Μπρούτζινα είδη,Ξυλινα έπιπλα.Κριτικά μαχαίρια,Πήλινα αντίγραφα μουσείου.Επίχρυσα σχέδια,Χειροποίητες εικόνες.Βαρελοποιία και Κριτικά κομπολόγια.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστιοσελίδα:www.aegeanartsfestival.wix.com/AAFA

Facebook: aegeanartsfestival

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: