Από την απονομή

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Με την απονομή των βραβείων του 23ου Λογοτενικού Διαγωνισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Κυριακής (1/10), ολοκληρώθηκε το Τετραήμερο Λόγου και Τέχνης αφιερωμένο φέτος στο Θέατρο Σκιών και στον Ευγένιο Σποθάρη.
Ακολουθούν τα αποτελέσματα.

ΠΟΙΗΣΗ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ << Καδμή Σ >> για την σύνθεση << Λόγος Apoyando>> No 6- Γεωργία Αμοιρίδου. Γεννήθηκε στην Γερμανία, κατάγεται από το Λαύριο Αττικής και τα τελευταία 11 χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Ηρακλείου. Είναι καθηγήτρια Μουσικής.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Σμυρναίος>> για την σύνθεση <<Απολογία Σωκράτους>> Νο 22-Γεώργιος Τσαΐνης. Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Κατάγεται από την Μικρά Ασία.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Α>> για το ποίημα << Φωνές>> Νο 50-Ηλιάκη-Βόλακα Ασπασία. Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ρέθυμνο. Είναι έμπορος.
Α΄ ΤΙΜ. ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Πάρης>> για την ποιητική συλλογή << Μαζί σου>> Νο 47- Ευάγγλος Λουλαδάκης. Γεννήθηκε και κατοικεί στα Καμισιανά Επαρχίας Κισσάμου. Είναι Επιπλοποιός-Ζωγράφος.
Β΄ ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Τάκης Θύρσος>> για το ποίημα <<Νυχτερινός Απόπλους>> Νο1-Κων/νος Καζανάκης. Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Είναι Πολιτικός Μηχανικός.
EΙΔ. ΒΡΑΒΕΙΟ <<Ρεγγίνα Νικολάου>> για το ποίημα <<Ο ποιητικός ορισμός του Αντιρατσισμού>>. ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νο 59- Παρασκευή Κοκολάκη. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και κατοικεί στον Αγιο Νικόλαο. Είναι μαθήτρια και είναι 17 ετών.

ΔΙΗΓΗΜΑ
(Νεοελληνική Γλώσσα)
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<΄Έκτορας>> για το διήγημα <<Το μπαλκόνι και ο λύκος>> Νο 7-Δερμιτζάκης Νικόλαος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και κατοικεί στην Ιεράπετρα. Είναι φοιτητής.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Ερωφίλη Κρητικού>> για το διήγημα <<Μεθυσμένα χρυσόψαρα>> Νο 13-Μαρία Δασκαλάκη. Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Είναι Αρχειονόμος-Βιβλιοθηκονόμος.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ << Ραδάμανθυς>> για το διήγημα <<Το Βιβλίο>> Νο 36-Κων/νος Διαμαντάκης. Γεννήθηκε στο Μοχό Πεδιάδος Ηρακλείου από όπου και κατάγεται. Κατοικεί στον Πειραιά, είναι Φυσικός-Φιλόλογος-Θεολόγος-Γιατρός και απόφοιτος Δραματικής Σχολής.
Α΄ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Χαλιμά>> για το διήγημα <<Η επίσκεψη>> Νο 51-Ελένη Γιοβάνογλου. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας. Κατάγεται από την Ιεράπετρα όπου και κατοικεί και είναι καθηγήτρια Αγγλικών.
Β΄ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Νίκος Χωραϊτης>> για το διήγημα <<Της ψυχής το ξεπέταγμα>> Νο 37-Νίκος Ντακάκης. Γεννήθηκε στο Παγκαλοχώρι Ρεθύμνης και κατοικεί στο Ρέθυμνο. Είναι πτυχιούχος Παντείου και διατηρεί φοροτεχνικό-λογιστικό γραφεο στο Ρέθυμνο.
ΕΙΔ.ΒΡΑΒΕΙΟ-για κατοίκους της Κρήτης που δεν έχουν Μητρική γλώσσα την Ελληνική………………………………..
ΤΙΜ. ΔΙΑΚΡΙΣΗ <> για το διήγημα << Το στοιχειωμένο σπίτι>> Νο 25-Nadia Stoffler. Γεννήθηκε στο Varazdin Κροατίας και κατοικεί στον Αγιο Νικόλαο. Είναι κθηγήτρια Γερμανικών.

ΔΙΗΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ << Κιβωτός>> για το διήγημα << Σταυρωμένος Χριστός >> Νο 10-Σοφία Πελεκάνου. Γεννήθηκε στην Κριτσά όπου και κατοικεί. Ασχολείται με την Λαογραφία.
Β΄ ΒΡΑΒΕΟ <<Νίκος Χωραΐτης>> για το διήγημα << Κινηματογράφος>> No 37 Νίκος Ντακάκης. Γεννήθηκε στο Παγκαλοχώρι Ρεθύμνου, κατοικεί στο Ρέθυμνο. Είναι πτυχιούχος Παντείου και διατηρεί φοροτεχνικό-λογιστικό γραφείο στο Ρέθυμνο.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ << Λαυραθιανός >>για το διήγημα <<Γράμματα και φαντάσματα >> Νο 27-Νίκος Ψαρουδάκης. Γεννήθηκε στο Ασκύφου Σφακίων από όπου και κατάγεται. Κατοικεί στα Χανιά. Είναι συνταξιούχος ΤΕΒΕ.
(Α΄ΤΙΜ. ΔΙΑΚΡΙΣΗ) <<Ασιγωνίδης>> για το διήγημα <<Κάμε καλό και άστο…….>> Νο 41-Μανόλης Μπερβανάκης. Γεννήθηκε στην Ασή-Γωνιά Χανίων όπου και κατοικεί. Είναι μαθηματικός.
(Β΄ΤΙΜ. ΔΙΑΚΡΙΣΗ)<<Αίολος>> για το διήγημα << Ο Βουρβούλας >> Νο 16-Κωστής Ζερβάκης. Γεννήθηκε στην Τουρλωτή Σητείας απ’ όπου και κατάγεται. Κατοικεί στο Τρυπητό Σητείας. Είναι συνταξιούχος

Δ.Υ. ΘΕΑΤΡΟ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ———–
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ << Απέρανος >> για το μονόπρακτο << Του έρωτα τα πάθη>> Νο 17 Μιχαήλ Μπαλαμούτσος. Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Ασχολείται με τα εικαστικά.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Φυσιοφίλη>> για το μονόπρακτο << Το κελάηδημα της φύσης>> Νο 18 Αικατερίνη Τουτουδάκη. Γεννήθηκε στις Λίμνες Μεραμβέλλου απ΄ όπου και κατάγεται. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Κάδμη Σ.>> για το διήγημα <<Συνταγές για παραμύθια>> Νο 6-Γεωργία Αμοιρίδου. Γεννήθηκε στην Γερμανία, κατάγεται από το Λαύριο Αττικής και τα τελευταία 11 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου. Είναι καθηγήτρια Μουσικής.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Ιφιγένεια>> για το διήγημα <<Ο μικρός Χρόνης και η μαεμένη βελανιδιά>> Νο 46-Γεωργία Μπερβανάκη-Κλειδή. Γεννήθηκε στην Ασή Γωνιά Χανίων απΆ όπου και κατάγεται, κατοικεί στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τα οικιακά.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Μαέλσοβα>> για το διήγημα <<Η ερωτευμένη μαργαρίτα>> Νο 11-Σοφία Νικολιδάκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από το Ρέθυμνο όπου και κατοικεί. Είναι Νηπιαγωγός-Φιλόλογος.
Α΄ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ << Χαλιμά>> με το διήγημα <<Μας έλειψε η ειρήνη>> Νο 51-Ελένη Γιοβάνογλου. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας και κατάγεται από την Ιεράπετρα όπου και κατοικεί. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών.
Β΄ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Μορέλλα>> με το διήγημα <<Βέρνη το μικρό περίεργο βατραχάκι>> Νο 43-Ουρανία Ψυχαράκη. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο όπου και κατοικεί.
ΕΙΔ. ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ <<Τριανταφυλλίτσα>> με το διήγημα <<Το νεγράκι>> Νο 28 Ελένη Γωργελή. Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Είναι μαθήτρια Γ΄ Λυκείου και είναι 17 χρονών.

ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ (με θέμα την ΄΄ θάλασσα΄΄)
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ —————-
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Γλαροπούλι>>Νο 33-Ευαγγελία Ξυνιδάκη-Τζουγκαράκη. Γεννήθηκε στον Βόλο, η καταγωγή της είναι από τα Χανιά όπου και κατοικεί. Είναι ιδιωτική υπάλληλος.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ <<Θαλασσοπούλι>> Νο 34-Ολυμπία Κοκοτσάκη-Μαντωνανάκη. Γεννήθηκε στα Χανία όπου και κατοικεί. Είναι υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών.
Α΄ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ << Ραδάμανθυς>> Νο 36-Κων/νος Διαμαντάκης. Γεννήθηκε στο Μοχό Πεδιάδος Ηρακλείου από όπου και κατάγεται. Κατοικεί στον Πειραιά, είναι Φυσικός-Φιλόλογος-Θεολόγος-Γιατρός και απόφοιτος Δραματικής Σχολής.
Β΄ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Γκάτσικος>> Νο 35-Ηλίας Σταματάκης. Γεννήθηκε και κατοικεί στα Χανιά. Η καταγωγή του είναι από Πολυρρήνια Κισσάμου. Είναι συνταξιούχος πλοίαρχος.
Γ΄ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Κιβωτός>> Νο 10-Σοφία Πελεκάνου
Δ΄ ΤΙΜ ΔΙΑΚΡΙΣΗ <<Το τρεχαντίρι>> Νο 30-Γεώργιος Θραψανιώτης. Γεννήθηκε στις Τάπες και κατοικεί στον Αγιο Νικόλαο. Είναι επιχειρηματίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos