Από τη συνέντευξηΗ ετερότητα και η εναλλαγή διαπολιτισμικών στοιχείων θα είναι τα βασικά στοιχεία που θα αναδείξει και υπόσχεται να μας μεταφέρει το 3ο φεστιβάλ τεχνών ή αλλιώς artists in touch, που ξεκινά στον Άγιο Νικόλαο και οργανώνεται από την Επιτροπή Διαπολιτισμικής Επαφής και Αλληλεγγύης του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αγίου Νικολάου.
Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες, έχει ως στόχο μέσα σ΄ αυτό το μικρό διάστημα και υπό την εναλλαγή εννέα -τελείως διαφορετικών μεταξύ τους -δραστηριοτήτων να μας προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες και να μας ταξιδέψει στην κουλτούρα άλλων λαών.

Όπως αναφέρθηκε στη συνένετυξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Π.Ο.Δ.Α.Ν, Οδυσσέας Σγουρός, το πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005 με τα εγκαίνια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη στις 8:00 το βράδυ, ενώ στη συνέχεια η βραδιά θα συνεχιστεί με μουσική jazz, με το διάσημο Δανό Thomas Clausen Brazilian Octet στο κινηματοθέατρο rex. Σε όλες τις κδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
Εγκαίνια 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Touch 2005, «ΕΤΕΡΟΤΗΤΕΣ». Επίσης θα γίνει ανακοίνωση αποτελεσμάτων και η τελετή απονομής των βραβείων (η έκθεση θα λειτουργήσει αό 5/10/2005 – 22/10/2005. Ώρες κοινού 10:00 – 14:00 και 18:00 -22:00)
21:45 Κινηματοθέατρο REX Βραδιά jazz με τον διάσημο Thomas Clausen Brazilian Octet από την Δανία

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου
Παρουσίαση του συστήματος χρωματικών αντιθέσεων του καλλιτέχνη και δασκάλου του Bauhaus Johannes Itten από την άικε Πόθου.
21:30 Κινηματοθέατρο REX Συναυλία μουσικής δωματίου Jonathan Truscott -βιολί, Benjamin Hess -τσέλο, William Hancox- πιάνο. Schubert – Piano Τρίο Νο 1 σε σι ύφεση μείζονα, Zoltan Kodaly -Δυωδία αρ. 7, Shostakovich -Τρίο Νο 2 σε μι ελάσσονα.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

20:30 Κινηματοθέατρο REX

Πολυπολιτισμική Επαφή: «Ανάμεσα στην Καταλωνία και την Ελλάδα». Μια βραδιά προς τιμήν του διάσημου Καταλανού Ζωγράφου Fidel Bofill, για τη γεναιώδωρη προσφορά του στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας. Τραγούδια της Καταλωνίας και μία συλλογή από «Havaneres» από το φωνητικό κουαρτέτο La Nova Enterpe.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

10:00 -12:00 Κινηματοθέατρο REX

Εργαστήρια Ευρυθμίας: «Εισαγωγή στην ευρυθμία με ομιλία & μουσική». (Οι οργανωτές συνιστούν την απαραίτητη κράτηση θέσεων πριν στα τηλέφωνα 28410 26899, 69444167059)
15:00 Λίμνη Αγίου Νικολάου «Ζωντανές εμπειρίες τέχνης». Διάφορες ανοικτές καλλιτεχνικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση καλλιτεχνών και τη συμμετοχή του κοινού.

21:00 Κινηματοθέατρο REX

Το κέντρο Ευρυθμίας Λονδίνου παρουσιάζει «Σκηνές από την Ιφιγένεια». Λόγος και μουσική ζωντανεύουν με τις εκφραστικές κινήσεις της ευρυθμίας. Μουσική των Enescu, Faurέ και Brahms

Κυριακή 10 Οκτωβρίου
10:00 Πλαζ Αλμυρού «Ζωντανές εμπειρίες τέχνης» Καλλιτέχνες και κοινό δημιουργούν γλυπτά στην άμμο συμμετέχοντας σε μια ανοικτή καλλιεχνική συνάντηση.
21:00 Μαρίνα Αγίου Νικολάου Συναυλία και εκπλήξεις με το νεανικό συγκρότημα «Batumi» από τη Γεωργία

 

 

20:00 Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου

 

20:00 Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικοάου
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: