4η θέση του cd “Σπονδή” του Στέλιου Πετράκη στα ετήσια Ευρωπαϊκά World Music Charts για το 2022!!

Η «Σπονδή», το τελευταίο album του κουαρτέτου του Στέλιου Πετράκη (Stelios Petrakis Quartet) βρίσκεται στην 4η θέση του #top10 των ετήσιων ευρωπαϊκών charts για την μουσική του κόσμου (World Music Charts Europe) για το 2022.

Ένα album με νέες συνθέσεις και παλιά κομμάτια σε διασκευή, που ο Στέλιος Πετράκης και οι συνεργάτες του Δημήτρης Σιδερής (λαούτο – τραγούδι) Μιχάλης Κονταξάκης (Μαντολίνο) και Νίκος Λεμπέσης (Χορός) ετοίμαζαν προσεκτικά την τελευταία διετία, το οποίο αγαπήθηκε στην Ελλάδα και διεθνώς και διακρίθηκε επανειλημμένα. Όλα τα μουσικά κομμάτια του cd είναι εμπνευσμένα από αληθινές ιστορίες της παλιάς Κρήτης, που αναφέρονται λεπτομερώς στο τρίγλωσσο βιβλίο, το οποίο έχει παραχθεί με μεθόδους και πρώτες ύλες πιστοποιημένες για την καλή διαχείριση των δασών. Κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την εταιρία παραγωγής Artway – Technotropon και στη Γαλλία από την Molpé Music.

Ο Στέλιος Πετράκης που φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια δισκογραφικής παρουσίας – το πρώτο του album «οι δικοί μου φίλοι» κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 2002 – δεν κρύβει τη χαρά και την ικανοποίηση του για τη νέα αυτή διάκριση, που βάζει τον ίδιο και τη μουσική της Κρήτης στο επίκεντρο της προσοχής της World Music σκηνής της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα δίνει στο σχήμα του την θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Τα πιο ιστορικά και ποιοτικά World Music Charts της Ευρώπης (www.wmce.de)  ιδρύθηκαν τον Μάιο του 1991 από 11 ραδιοφωνικούς παραγωγούς από 11 χώρες για λογαριασμό του Εργαστηρίου της μουσικής του κόσμου (world music workshop) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας (EBU). Στη σημερινή τους μορφή, 31 χρόνια μετά, οι 45 πλέον  ειδικοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί της μουσικής του κόσμου από 24 ευρωπαϊκές χώρες, επιλέγουν κάθε μήνα τα δικά τους κορυφαία 10 αγαπημένα (Top 10) albums από τις τρέχουσες κυκλοφορίες «μουσικής του κόσμου» και το τέλος της χρονιάς, προκύπτει η ετήσια λίστα, βάσει της βαθμολογίας που έχουν συγκεντρώσει τους προηγούμενους μήνες όλα τα albums.

Δείτε την αναλυτική Λίστα:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos